Hírek

2013.10.28. 18:04

Veszélyes a nyárias Balaton

Viseljünk megfelelő védőruházatot, és vegyünk magunkhoz biztonsági eszközöket, amikor ősszel a Balatonnál vízi sportolunk.

Kovács Erika

Így nagy valószínűséggel elkerülhetjük az olyan tragédiát, mint amilyen a minap egy szörfössel történt – hangsúlyozta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnöke. – Csalóka a nyárias ősz, az embert vízre csábítja, és ilyenkor nagy hiba, ha valaki a vízi sporteszközökön könnyelműen viselkedik, és nem megfelelő ruházatot visel – hangsúlyozta. Bagyó Sándor kiemelte: a 14 Celsius fok körüli vízben hamar fenyegethet a kihűlés.

Csak jó minőségű, jól záródó, kimondottan erre a célra alkalmas ruházatban szörfözzünk, ami az ember fejétől kezdve egészen a lábfejét is védi. Nem is szólva a mentőmellényről. Vegyünk magunkhoz vízhatlanul becsomagolt mobiltelefont, és ne sportoljunk egyedül - javasolta.

Vitorlázóknál is mindez érvényes, ők is viseljenek jól záródó, vízhatlan, vitorlázó ruhát, és gondoskodjanak a mentőmellényről, biztonsági eszközökről, köztük a GPS-ről, vagy akár egy egyszerű iránytűről!

Sok probléma adódik a horgászokkal, akik olykor valóságos lélekvesztőkkel merészkednek ki a vízre, sokszor nagy ködben is. Ők még hosszú hetekig kijárnak, mert tart a süllőszezon. Ők fokozottabban ki vannak téve a veszélynek – mondja Bagyó Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!