Hírek

2013.10.17. 08:57

Zorán régi és új dalai

Közel kétórás koncertet adott szerda este Zorán a pápai református templomban. A hálás közönség többször is vastapssal hívta vissza a zenészeket egy-egy ráadásra.

Nagy Imre

Az igazi zenei csemege bebizonyította: Zorán dalai generációkon átívelők, öccse, Dusán szövegei pedig időtállóak. A hetvenes, nyolcvanas években született nóták, a kihagyhatatlan, emblematikus számok mellett a 2011-ben született Körtánc-Kóló, és a legújabb duett-album jó néhány dala is megszólalt az est folyamán, amit, mint minden alkalommal, ezúttal is a végtelen profizmus jellemzett.

A hely szelleme csupán az első néhány számig jelentett némi elfogódottságot, aztán ritmusra indultak a lábak, a szépszámú közönség együtt dúdolta az ismerős dallamokat az előadókkal. Utóbbiak azért is könnyen találtak utat a szívekhez, mert nyilvánvalóan élvezték, hogy örömet szerezhetnek a közönségnek.

A billentyűknél Gátos Iván, a fúvós hangszereknél Csányi István, a régi jó ismerős gitáros, Sipeki Zoltán, és a három vokalista: Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara kellemesen, virtuóz módon „dolgoztak alá” a Liszt- és Kossuth-díjas művész előadásának. A lányok emellett az ütős szekciót is képviselték ritmushangszereikkel.

A kellemes hangulat még a közönséggel való közös éneklést is lehetővé tette, a pápaiak most sem vallottak szégyent. Az estre a koronát a két visszahívásnál elhangzó Apám hitte című dal, és a kólópezsgő ritmusa tette fel. Kétórányi felhőtlen szórakozás után joggal merült fel a kérdés: mikor lesz legközelebb Pápán Zorán-koncert? Reméljük, nem kell újabb négy évet várnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!