Hírek

2013.11.24. 08:56

Kuncze Gábor: Nem túl jók az ellenzék esélyei

Pápa – Nem túl jók az ellenzék esélyei a 2014-es választásokon_ véli Kuncze Gábor egykori országgyűlési képviselő és belügyminiszter, az SZDSZ korábbi elnöke.

Napló

A pápai születésű politikus a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete Szabad szó estek című rendezvénysorozatának nyitóalkalmára érkezett a városba. Az egyik belvárosi étteremben Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke, valamint Tulok András, a párt pápai elnökségének tagja beszélgetett a hajdani SZDSZ-vezérrel.

Fotó: Polgár Tibor

A kötetlen hangulatú, a vendég közismert humorával átszőtt összejövetelen szóba került sok minden Kuncze Gábor és Torgyán József már-már legendás parlamenti vitáitól kezdve a jövő évi választásokig. - Ami ma a magyar parlamentben zajlik, az nem tekinthetőn normális működésnek: délelőtt bevisznek egy törvényt, délután pedig elfogadják azt. A képviselőknek halvány fogalmuk sincs arról, mit szavaznak meg. Az előterjesztő meg azt nem tudja, milyen hatásai lesznek annak a törvénynek - állítja Kuncze Gábor, aki pillanatnyilag nem látja jónak az önös érdekeikből engedni képtelen ellenzék esélyeit a 2014-es választásokkal kapcsolatban.

Mint mondta, nagy probléma, hogy nem tudnak egy stabil, erős kihívót szembeállítani Orbán Viktorral. Kijelentette: a legszélesebb körű ellenzéki összefogásra van szükség a kormányváltáshoz. Egy listavezető, egy lista és minden választókörzetben egy közös jelölt kell, aki mögött mindenki felsorakozik - hangsúlyozta. Ha nem változik a helyzet, akkor előfordulhat, hogy a Fidesz megint kétharmados többséget szerez a választásokon. Ezzel pedig a nemzetközi és a hazai közvélemény előtt is legitimálódik az Orbán-rendszer, mondván, hogy az emberek elégedettek a kormánnyal - fogalmazott Kuncze Gábor. A liberális politikus saját bevallása szerint már nem vesz részt a pártpolitikában, napjainkban a Szabadelvű Polgári Egyesület vezetőjeként tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!