Hírek

2013.11.06. 17:00

Mangalica és Moslékos - Így rágalmazott az ajkai polgármester

Rágalmazás miatt jogerősen is pénzbüntetésre ítélték az ajkai polgármestert. Százhúszezer forintot kell fizetnie.

Mátételki András

A bíróság indoklása szerint Schwartz Béla elégtételt akart venni Ékes József országgyűlési, valamint két önkormányzati képviselőn, Fülöp Zoltánon és Ravasz Tiboron, amiért ellene többször hatósági eljárást indítottak. Ezért gyalázkodó kifejezésekkel illette a három képviselőt a 2011 május elsejei ünnepségen, amit a Bányász Sporttelepen tartottak.

A 63 éves polgármester Ékes Józsefet főkolomposnak nevezte, "Moslékos Józsinak" titulálta, és azt állította róla, hogy: "végig hamisította az iskolai bizonyítványát a parlamenti honlapon, és az egyéb kiadványokon. Olyan remekül végezte a tanulmányait, hogy a nyolc osztályos általános iskolát kilenc év alatt végezte el." Azt is hangoztatta róla, hogy: "éveken keresztül nem fizetett személyi jövedelemadót".

Ünnepi beszédében több száz ember előtt Fülöp Zoltánt Alsó- és Felsőtáskássy Python Zolinak nevezte, és azt mondta róla, hogy a bányásztelepi óvodánál tartott rendezvényre 17 milliós Mercedesszel érkezett.

Ravasz Tibort "átkeresztelte" "Mangalica Tibornak", aki: "még máshol nem dolgozott, csak veszteséges, és csőd alatt lévő vállalatnál, de osztja az észt szerte ebben a városban, feljelentéseket ír, áskálódik, honlapokon mocskolódik, folytatja ezt a gyalázatos tevékenységet."

Schwartz Béla azzal folytatta beszédét, hogy: "ezektől az emberektől az sem áll messze, hogy magnót tesznek a zsebükbe, amikor egy találkozóra mennek, és felveszik a tárgyalópartnerek szövegét, hogy utána egy feljelentést írjanak erről". A hallgatóság figyelmét felhívta, hogy óvakodjanak ezektől az emberektől, s az utcán kerüljék őket.

Az eseményről három városi média is beszámolt.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor tanácsa bűnösnek mondta ki a polgármestert nagy nyilvánosság előtt elkövetett három rendbeli rágalmazás vétsége miatt, amiért 120 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!