Hírek

2013.11.20. 18:45

Vasvillával támadt, felfüggesztett börtönt kapott

Veszprém - Vasvillával megsebesített egy házaspárt egy felbőszült férfi, akit a bíróság felfüggesztett börtönre ítélt.

Mátételki András

Nem először állt már bíróság előtt a csöglei N. Sándor, akit egy falubeli asszony felkeresett 2010 november végén, s arra kérte, hagyja békén a családját. Szó szót követett, kölcsönösen szidalmazták egymást. A végén a nő felkapott egy követ, s bedobta haragosa udvarába. A férfi közben trágár szavakkal fenyegette falubelijét, és ruhájánál fogva rángatta. Mindezt távolról meglátta a bajba került férje, aki párja segítségére sietett. A vádlott ekkor olyanokat kiabált a sértett felé, hogy vagy a sitten vagy a sírban végzi

Magához vett egy vasvállát, amellyel a házaspár felé döfött. A férj félrerántotta a nejét, ám ekkor a villa a fejét érte, amely felrepedt, asszonyának pedig megsérült a jobb keze. (Mindketten megúszták nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel.) A vádlott további támadását az egyik helybeli férfi akadályozta meg.A bíróság kimondta, a férfi paranoid személyiségzavara közepes fokban korlátozta abban, hogy felismerje tettét.

Az ajkai bíróság 2–2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, valamint zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek N. Sándort, akinek két és fél évre felfüggesztették az egy év négy hónap börtönbüntetését. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét. AVeszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor büntetőtanácsa helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!