Hírek

2014.01.31. 17:31

Diplomaosztó a Pannon Egyetem két karán

Veszprém – Diplomaosztó ünnepséget tartott a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai és Műszaki Kara pénteken.

Marton Attila

Az ünnepségen a két kar 139 hallgatója vett át alap-, vagy mesterszakos diplomát, valamint tizenhat hallgatót doktorrá avattak. Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora megnyitójában kiemelte, a mérnöki kar a felkészült oktatók, és a kis létszámú évfolyamok miatt hatékonyan működik. A Pannon Egyetem különleges abban, hogy saját magát finanszírozza, és abban is, hogy nem izoláltan működik, hanem szerepet vállal a régió fejlesztésében, fogalmazott a rektor. Dr. Szalai István, a Mérnöki Kar dékánja ismertette az időszak hallgatói és oktatói elismeréseit. A diploma egy hosszú és eredményes munka lezárását szimbolizálja, s egyben egy új kezdet is, mondta, majd hozzátette, a megszerzett oklevelél piacképes, az iparvállalatok és intézmények szívesen fogadják a karon végzetteket. Piglerné dr. Lakner Rozália, a Műszaki Informatikai Kar dékánja beszédében emlékeztetett, a kar ebben a tanévben ünnepli fennállásának tizedik, a villamosmérnöki szak pedig fennállásának 25. évfordulóját. Hangsúlyozta, a kar egyedülálló, világszínvonalú projektjeiben a hallgatók is aktív részvevők. Dr. Blazsek István, a Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatója beszédében arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy az egyetemen megszerzett tudásuk idővel amortizálódik, hosszú távon akkor lehetnek versenyképesek a munkaerőpiacon, ha folyamatosan fejlesztik ismereteiket. A diploma felelősséget is jelent, képzettségük azonban hozzásegít ahhoz, hogy eligazodjanak az élet útvesztőiben, tette hozzá. Dr. Reich Lajos a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési igazgatója aláhúzta, a Pannon Egyetem műszaki, és műszaki informatikai karán végzett hallgatók jelentős előnnyel kezdik szakmai karrierjüket. A diplomaosztó ünnepségen közreműködött Csaba Ágnes, Fűke Ákos és Hajas Szilárd triója.

 

A köszöntők után díjakat és kitüntetéseket adták át. Dr. Győri Zoltán professzort kimagasló tudományos munkássága és a Pannon Egyetem érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként honoris causa doktorrá avatták. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szent Györgyi Albert-díjban részesítette dr. Török Ádám akadémikust, az erről szóló elismerést a professzor az ünnepélyen vehette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!