Hírek

2014.01.08. 10:56

Hogy állnak az előkészületek a 8-as főútvonalon?

Herend - Tavasszal megkezdődik a kivitelezés a 8-as főútvonal Márkó–Herend közötti szakaszán. A munkaterületet már átadta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Tremmer Tamás

A tervek szerint a 8-as főútvonal Márkó és Herend között 5,3 kilométeres szakaszát 2015. nyaráig 2x2 sávra bővítik. Hogy állnak az előkészületek? – kérdeztük. A munkaterületet a 2013. november végén átadták a vállalkozónak. Jelenleg készíti és engedélyezteti az ideiglenes forgalomterelési terveket, aminek birtokában a munka megkezdhető a főútvonal ezen szakaszán is, kaptuk a választ Loppert Dánieltől. A Bánd-Herend összekötő úton épülő új híd alapozásának helyén már régészeti feltárások is történtek.


A nyolcas főút Herend–Márkó közötti szakaszát márciusban kezdik el szélesíteni, kétszer két sávot alakítanak ki és lesz leállósáv is (Fotó: Penovác Károly)

A NIF kommunikációs vezetője hozzátette, a Márkót elkerülő szakaszhoz kapcsolódóan körülbelül 1,5 kilométer hosszban a herendi oldalon, majd bándi oldalon lesz sávszélesítés. A vállalkozó télen a terület-előkészítési munkákkal - cserjeirtás, fakivágás, esetleg hídalapozás - kezdi meg a kivitelezést. Magán a főúton az ideiglenes forgalomterelési terv hatósági jóváhagyása után, várhatóan márciusban, a téli üzemeltetési időszakot követően lehet csak folytatni a munkálatokat.

A 5,3 kilométeres útszakaszon két külön szintű csomópontot építenek, a sávok fizikai elválasztást kapnak. Kétoldalt műszaki leállóhelyet biztosítanak a tengelysúlymérés biztosítására, valamint autóbuszmegállók és gyalogos aluljáró is készül majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!