Hírek

2014.01.30. 17:05

Újabb üteme fejeződött be a veszprémi kórház felújításának

Átadták a Csolnoky Ferenc Kórház megújult radiológiai osztályát és központi betegfelvételi irodáját csütörtökön, valamint bejelentették egy 1,7 milliárd forint értékű sugárterápiás berendezés leszállításáról szóló szerződés aláírását.

Marton Attila

Dr. Rácz Jenő főigazgató az átadóünnepség köszöntőjében elmondta, a beruházás értéke megközelíti az egymilliárd forintot, amelynek legnagyobb részét a központi radiológiai osztály műszereire fordították.

A főigazgató szerződést írt alá a napokban egy 1,7 milliárd forint értékű sugárterápiás berendezés leszállításáról és beüzemeléséről, jelentette be dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A készülék várhatóan 2015 elején kerül a kórházba. A veszprémi onkológiai központ első kézzelfogható fázisa valósul meg ezzel, tette hozzá a miniszterelnök-helyettes, aki arról is beszélt, hogy a fejlesztések révén a Dunántúl egyik gyógyászati központjává válik a Csolnoky Ferenc Kórház.

Az új gépekről és műszerekről dr. Szántó Tamás főorvos, a Képalkotó Diagnosztikai Centrum vezetője beszélt. A beruházás eredményeként új mágneses rezonancia készülék üzemel majd a radiológiai osztályon, amely az ideggyógyászati, az onkológiai és a mozgásszervi vizsgálatokban lesz nélkülözhetetlen Több új ultrahang készüléket, egy digitális mammográfot, valamint az érvizsgálatokban, valamint a terápiás ér- és onkológiai beavatkozásokban használt digitális szubtrakciós angiográfiás berendezést is beszereztek. A projekt révén emellett az izotópdiagnosztikában használt gammakamera, egy rádiófrekvenciás berendezés, valamint egy PACS képalkotó rendszer is működik majd a kórházban.

A struktúraátalakítás projekt részeként folyamatban van a belgyógyászati tömb felújítása, a munkák a nyár elejére fejeződhetnek be, ezután a központi sterilizáló, a központi műtő és a központi intenzív osztály felújítása következik, mondta lapunknak a fejlesztés következő ütemeiről dr. Rácz Jenő.

Dr. Czinkotay Frigyes projektmenedzser a struktúraátalakítás projekt részleteiről beszélt. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében összesen mintegy 4,5 milliárd forintból újul meg a kórház műszerparkja és infrastruktúrája, jelenleg csaknem 2,1 milliárd forintot használtak fel, a beruházás további öt ütemének befejezése előreláthatóan 2014 novemberéig megtörténik.

Egy magáncég ágymatracokat ajánlott fel a struktúraváltás eredményeként létrejövő stroke- és intenzív részlegnek, amelyeket jelképesen Szalai Attila, a cég képviselője adott át dr. Imre Piroskának, az ideggyógyászati és agyérbetegségek osztály vezetőjének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!