Hírek

2014.02.28. 17:50

A légtér őrei - Három éves a Sziklában működő központ

A Városi Művelődési Központban tartotta csapatünnepét a három esztendővel ezelőtt megalakult MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK).

Szabó Péter Dániel

Az ünnepségen előbb Felföldi Gábor, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad előadóművésze szavalatát, majd a légierő haderőnem főnökének elismerő szavait hallgathatták meg a katonák. Sáfár Albert dandártábornok ünnepi köszöntőjét távollétében Szűcs Pál ezredes, a veszprémi légtérellenőrző ezred egykori parancsnoka olvasta fel, akit ezúttal is régi barátként üdvözöltek a veszprémiek.

Az Év embere kitüntetést veszi át az ünnepségen Szücs József parancsnoktól Szalay János százados (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Érdekesség, hogy nem az állománygyűléseknek és más katonai rendezvényeknek rendre helyet adó színházteremben ünnepelt az MH LVIK, hanem az épület egy kisebb, földszinti termében gyűltek össze a katonák. A nálunk szolgálók mintegy harmada jelenleg is a Sziklában ellenőrzi az ország légterét, míg mások a kötelező pihenőjüket töltik. Hiába a csapatünnep, mi állandó, 24 órás szolgálatot látunk el, mondta el Szücs József mérnökezredes, az alakulat parancsnoka.

– A harmadik születésnapon már nem az alapok letételéről, nem az útkeresés lépéseiről lehet beszélni, hanem eredményekről. A légvédelmi szolgálatot ellátók fejlődése nem mindig látványos, nem egzakt módon mérhető, ám megkérdőjelezhetetlen – mondta el az ezredes, aki az Év embere díjat idén Szalay János századosnak, valamint Rigó Gyöngyi törszászlósnak adta át az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!