Hírek

2014.02.07. 13:35

Esküt tett a bizottság

Tapolca – Esküt tett a Veszprém megyei 3-as számú választókerület választási bizottsága a tapolcai önkormányzat képviselő-testülete előtt.

Szijártó János

 

Esküt tett 3-as számú körzet választási bizottsága Tapolcán (Fotó: Szijártó János)

A városháza első emeleti tanácstermében tartott rendkívüli testületi ülésen a résztvevőkkel Ughy Jenőné jegyző ismertette a vonatkozó törvényi előírásokat. Amint az elhangzott, a Veszprém megyei 3-as számú választókörzet székhelytelepülés Tapolca, amelyhez további hatvan település tartozik, többek között Ajka és Sümeg is.

A választási iroda már megalakult és megkezdte munkáját, például a névjegyzékek kezelésével. Rövidesen az ajánlások gyűjtésével, az ajánlóívek kiadásával folytatja tevékenységét a jegyző által vezetett iroda. A szabályzók alapján a képviselő-testület jogkörébe tartozik a három tagú választási bizottság és a két póttag megválasztása.

A bizottság tagjaira az iroda vezetője Ughy Jenőné jegyző tett javaslatot, amelyet a testület egyhangúan elfogadott. A döntés szerint a választási bizottság tagja lett dr. Baráth Marianna, dr. Kajtár György János és Bajner Imre Tamás, míg póttagként dr. Flórián Csaba Lászlót és Rédli Károlyt jelölték.A bizottság tagjai és póttagjai az előírásoknak megfelelően esküt tettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!