Hírek

2014.03.07. 10:48

Indulhatnak a képviselő-jelöltek

Megyei körkép – Veszprém megye négy választókerületében ötvenöt képviselőjelölt indul az április 6-i választáson.

Balla Emőke

Az országgyűlési választáson az egyéni választókerületi jelöltek párt jelöltjeként vagy független jelöltként indulhatnak. Az egyéni választókerületben a jelöltté váláshoz 500 ajánlás összegyűjtése volt szükséges. Mint arról lapunkban korábban hírt adtunk, az ajánlásokat március 3-ig, hétfőig lehetett gyűjteni. A helyi választási bizottságok, megvizsgálva az ajánlóíveken szereplő aláírásokat, valamennyi jelölt státuszáról döntöttek.

Az 1. számú, veszprémi választókerületben húszan szerették volna megmérettetni magukat, közülük kilencen nem indulhatnak, így itt tizenegy képviselőjelölt lesz. A. 2. számú, balatonfüredi választókerületben huszonketten jelentkeztek jelöltnek, hatan közülük nem indulhatnak, így tizenhat képviselőjelölt lesz. A 3. számú, tapolcai választókerületben huszonegy jelölt volt, hármójuk indulását elutasította a választási bizottság, így tizennyolc képviselőjelölt lesz. A 4. számú, pápai választókerületben tizenöt jelölt volt, öten nem indulhatnak, így tíz jelölt indul a választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!