Hírek

2014.03.20. 18:45

Ötmillió internetező

Siófok - Csütörtökön újabb szakmai előadásokkal zárult a 400 szakember részvételével zajló Médiapiac 2014 konferencia.

Győrffy Árpád

Az előadók többek között a márkák szerepének változásával, a marketing listák előállításával kapcsolatos kérdésekkel, a csoportokra irányított reklámok, illetve kommunikáció célzásával foglalkoztak.

Közvetlenül is érinthet sokunkat a Kutatópont médiakutatási igazgatójának, Rabcsánszki Laurának az előadása, aki 2000 felnőtt megkérdezése alapján beszélt médiafogyasztási szokásaikról. Külön is rákérdeztek a Facebook közösségi portállal kapcsolatos aktívitásunkra. A kutatás eredménye szerint 4,5-4,9 millió ember internetezik valamilyen rendszerességgel hazánkban, az internetezők létszáma napjainkban stagnál, nem tapasztalható további dinamikus növekedés. A kutatók szerint ez a stagnálás elsősorban életkori, anyagi és kulturális okokkal magyarázható. A leggyakoribb tevékenység a levelezés, a kereső oldalak használata és a magyar híroldalak olvasása.

Rabcsánszki Laura a médiafogyasztási szokásaikról beszélt (Fotó: Győrffy Árpád)

 

A válaszok szerint 3,6 millió felnőtt honfitársunk használ valamilyen közösségi oldalt, 1,5 millióan naponta használják ezt. Facebook profilja 3,1 millió felnőttnek van - közülük soknak több is. A válaszok alapján a használókat négy nagyobb csoportra különítették el, de egy személy akár többe is beletartozhat.

Intenzív használók közé sorolták a teljes kör 17 százalékát, a társasági élet kedvéért, a kapcsolatok fenntartása érdekében használja 21 százalék, a szórakozás, kikapcsolódás a fő célja 18 százaléknak, végül 12 százaléknak a közéleti aktívitásához ad teret a közösségi portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!