Hírek

2014.04.17. 11:04

Bárddal, késsel, orvosi szikével indult ölni

Veszprém - Anyagi okok miatt haragudott meg egy várpalotai férfi élettársa testvérére. Elindult, hogy megölje, útközben fiatalokkal találkozott, egyiküket többször megszúrta. A vádlott emberölés előkészületének bűntette, életveszélyt okozó testi sértés, garázdaság, önbíráskodással vádjával állt dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt a törvényszéken.

Kovács Erika

Az eset 2011. november 10-én történt Várpalotán. A vádlott párjával élt a férfi lakásában. Önként vállalt elvonóról érkezett haza a veszprémi buszpályaudvarra, ahol a rá várakozó élettársára rátámadt, rúgdosta, kiabált vele, a férfi a helyszínen botrányt keltett. Élettársától annak testvére egyszer 10 ezer forintot kért, amiért a vádlott megharagudott, és később 50-70 darab nyugtató tablettát vett be, amelyre alkoholt ivott, felhívta párja testvérét, akitől azt kérdezte: van-e ásód? Mert arra lesz szüksége, miután megöli, ha nem adja meg a 10 ezret. Azt is kérdezte mennyit ér meg neked az egyik kezed, mert le fogja vágni, majd a vádlott: tört-zúzott a lakásban. Társát megpofozta annak kislánya előtt. A kislány és anyja közben a vádlott albérlőjénél kért menedéket. A férfi azt is megfenyegette, ha befogadja őket, nagy baj lesz és a lakónak el kell hagynia az albérletet. A vádlott rövid nadrágban, hosszú fekete kabátban, fejkendővel, szájában orvosi szikével, testére erősített konyhakéssel és egy húsvágó bárddal gyalog elindult otthonából, hogy párja testvérét megölje. Közben találkozott fiatalokkal, akik közül egyikek kétszer megszúrta, többieket csak azért nem, mert elugrottak előle. Közben élettársa és a kislány előle menekültek. A férfi kereste őket albérlőjénél, átkutatva a lakást. Az utcán feltűnő ruházata miatt igazoltatta egy rendőr, majd  a megyei kórházba vitték, ahol továbbra is fenyegetve párja testvérét azt mondta: „Vége lesz, ha innen nem a sittre kerül”.

 

A csütörtöki tárgyaláson elhangzott: a vádlott nem érzi magát bűnösnek, félt párja testvérétől, aki megígérte eljön Várpalotára és elvágja a torkát. Ő nem akarta senkinek az életét kioltani, sajnálja, az egyik fiú megsérült. A bíró utalt rá, személyiségzavara van, emiatt járt gyógykezelésen. A vádlott csütörtökön elismerte, hogy az említett eszközöket vitte magával. A fiatalok társaságából az egyik tanú elmondta: támadó volt velük szemben a vádlott, úgy emlékszik, kés volt a kezében. A tárgyalás újabb tanúk, és orvosszakértő meghallgatásával folytatódott.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!