Hírek

2014.05.15. 17:28

Kampánygyűlés az EP-választás előtt

Nemesvámos - Fontos, hogy május 25-én mindannyian elmenjünk választani és a Fidesz-KDNP listájára szavazzunk, mondta dr. Navracsics Tibor a Fidesz-KDNP csütörtöki kampánygyűlésén Nemesvámoson.

Balla Emőke

Mintegy százhúsz helyszínen tart lakossági fórumokat a Fidesz-KDNP. Az Európai Parlamenti választást megelőző, május 5. és 18. közötti országjáráson a Fidesz EP-képviselőjelöltjei, a Fidesz vezető politikusai vesznek részt. A nemesvámosi kampánygyűlésen dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy fogalmazott: az uniós képviselőkről talán nem sok mindent hallunk, nem tudjuk, milyen eredményesen végzik a munkájukat, de amikor élére állnak a kérdések, kulcsfontosságú lehet, hogy vannak-e ott barátaink, szövetségeseink. „Vannak-e olyan munkatársaink, akik bármilyen konfliktust hajlandók vállalni azért, hogy a mi megoldásaink, a mi érdekeink, a mi jövőképünk mellett kiálljanak? Az európai parlamenti választás tétje, hogy kik lesznek azok, akik az Európai Parlamentben folytathatják a vitát más országbeli képviselőkkel, védelmezve a magyar érdekeket, felhíva a figyelmet a magyar specialitásokra. Fontos, hogy mindannyian elmenjünk és a Fidesz-KDNP listájára szavazzunk, hiszen az igazi érdekérvényesítés a Fidesz-KDNP-vel valósulhat meg”, mondta.


Dr. Navracsics Tibor Fazekas Sándort hívta vendégnek, hiszen az elmúlt négy évben a vidékfejlesztés, a földpolitika, a mezőgazdaság területén hangsúlyos volt a nemzeti érdekérvényesítés. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint az a feladatunk, hogy visszaadjuk a vidék becsületét. Az április 6-i parlamenti választáson elért kétharmad, a rendkívüli teljesítmény erőt ad, hogy az uniós választáson is győzzünk. A kampánygyűlésen Fazekas Sándor megemlítette a magyar föld, az akác és a pálinka kérdését. A földvitával kapcsolatban úgy fogalmazott: ez olyan „politikai prímőr”, amit a pártok mindig elővesznek, főleg választások előtt. A kormány arra törekszik, hogy a magyar föld magyar embereknél maradjon; magyar földet helyben lakó magyar földműves vásárolhat, állami engedélyezési eljárás után. „Mi megvédjük a földtörvényt, a magyar gazdákat”, mondta.

A május 25-i választáson azokat kell támogatni, akik már bizonyítottak, a Fidesz-KDNP képviselői határozott elképzeléssel rendelkeznek arról, mit kell tenniük. A Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament legerősebb családjában, az Európai Néppártban politizálnak majd, képviselik a magyar érdekeket. Győzzünk meg mindenkit, hogy menjen el szavazni és erősítse a nemzetépítő munkát, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!