Hírek

2014.05.17. 14:25

Nyugdíjas érdekképviseleti egyesület kapta a Pro Civitate-díjat

A Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete kapta idén a Pro Civitate-díjat, amit a nyolcadszor megrendezett civil napon adtak át szombaton.

Marton Attila

A civil napon gasztronómiai, sport- és kulturális rendezvények színesítették a programot, a Hotel mögötti Testvérvárosok terén a Veszprémben működő civil szervezetek mutatkoztak be. Különböző célokkal alakultak a veszprémi civil egyesületek, abban azonban egyetértenek, hogy legyen egy nap, amikor közösen megmutatják magukat a helyieknek, hangsúlyozta köszöntőjében Porga Gyula polgármester, a rendezvény fővédnöke. Az év szinte minden napjára jut valamilyen civil rendezvény, hívta fel a figyelmet a városban működő egyesületek munkájára Heiter Sándor, a rendezvényt szervező Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke, aki köszönetet mondott a városvezetésnek a civil nap megszervezéséhez nyújtott segítségért. A veszprémi közgyűlése által évente odaítélt Pro Civitate-díjat – amellyel a civil szervezetek munkáját ismerik el – a Veszprém Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének vezetője, Török Lajos vehette át Porga Gyula polgármestertől.

Az egyesület többek között kulturális, szabadidős és oktatási területeken végez munkát, valamint összefogja a 19 önálló hatáskörrel rendelkező helyi nyugdíjasklub munkáját. A megnyitón kiosztották a délelőtti halászléfőző verseny díjait is, a versenyen az Auerbach csapat győzött a Rátóti együttes és a Motorosok csapata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!