Hírek

2014.05.04. 14:00

Víz nélkül is sikeres volt az alsóörsi lézershow

A rossz idő miatt az eredeti feltételeken jelentősen változtatva, a strand helyett a sportcsarnokban rendezték meg szombaton este a lézershow-t.

Győrffy Árpád

A nagy szél miatt nem is lett volna mód rá, hogy a fénysugarakat megtörő vízpermet falat megfelelően létrehozzák, ezért egy, a sportcsarnok küzdőterén kifeszített, nagyméretű, áttetsző fehér szövetet alkalmaztak a megjelenítéshez.

Az előadáson kívül az igazán nagy szervezést az igényelte, hogy a helyszínváltozásról dél körül meghozott döntésről értesítsék a lehetséges nézőket. Telefonokat, hírleveleket, SMS-eket, internet- oldalakat, köztük lapunkét is segítségül hívták ehhez. A mozgósítás eredményes volt, mert este mintegy ötszázan zsúfolódtak össze a lelátón, küzdőtéren, hogy végignézzék a tizenöt perces, látványos produkciót. A látottakat röviden talán úgy foglalhatnánk össze, hogy színes volt, mint egy tűzijáték, ugyanakkor mozgott, változott, mint egy rajzfilm. A különböző mértani alakzatok, virágos motívumok mellett sok egymásból épülő, mozgó rajzot láthattunk: vitorlásokat, halakat, Alsóörs fontosabb látnivalóinak sziluettjét, a Tihanyi-félszigetet a templommal, táncolókat, fürdőzőket, borozókat.

A Török-ház jellegzetes kéményét is megformálták lézersugarakkal (Fotó: Győrffy Árpád)

A gyerekek sikongatással, a felnőttek tapssal jutalmazták a műsor közben is a látványos ötleteket, jó poénokat. Mint Hebling Zsolt polgármestertől megtudtuk, még ebben a hónapban az eredeti körülmények között, a strandon is meg szeretnék rendezni újra a bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!