Hírek

2014.06.10. 19:10

Diákokat díjaztak a megyei rendőrök

Veszprém - Diákok bűn- és balesetmegelőzéssel kapcsolatos rajzait jutalmazta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a minap.

Kovács Erika

Az ünnepségen többek között kiderült: a főkapitányság konzorciumi partnereivel és az együttműködőkkel egy pályázat keretében valósítja meg az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést érintő programját, mintegy 143 millió forintos támogatással. A program gyerekeknek is szól.

Diákrajzok a rendőrségi épületben. Díjazták a gyerekeket (Fotó: Zwicker Tamás)

A főkapitányság bűnmegelőzési osztálya több iskolai programot is szervezett már, ilyen például egyebek mellett az Egy nap a biztonságért egy nap az iskolában nevű programjuk, amellyel egy év alatt közel kétezer diákot értek el, hogy beszélgessenek velük a bűn- és baleset-megelőzésről, áldozatvédelemről. Hagyomány, hogy minden tanév végén a diákok hasonló témakörben készített rajzait értékelik Felhősi István festő-restaurátor művész segítségével. A legszínvonalasabbakból a főkapitányság aulájában kiállítást nyitottak, és díjazták az alkotókat. Díjaztak fiatalt a zalahalápi Csontváry általános iskolából, a pápai Weöres Sándor Általános Iskolából, illetve az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolából, valamint a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!