Hírek

2014.06.26. 15:40

Lezárul a csődeljárás a Pápai Hús 1913 Kft.-nél

Pápa - 3,66 milliárd forint összegű beruházási hitel és ötszázmillió forint forgóeszközhitel érkezett a társaság számlájára a tavaly decemberi kormányhatározatnak megfelelően.

Nagy Imre

Ezt egészíti ki az a kettőszáz millió forint tagi kölcsön, aminek a folyósításáról az önkormányzat kedden döntött. Ez a forrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy június 30. után is legyen húsipari tevékenység Pápán.

Ezekkel a gondolatokkal kezdte sajtótájékoztatóját dr. Áldozó Tamás csütörtökön délután. A határidőt a Pápai Hús 1913 Kft. ügyében csődegyezségben tűzték ki, ez azt jelenti, hogy június 30-ig ki kell fizetni a beszállítók felé az egyezségben meghatározott mértékű tartozást, vagyis a követelések ötven százalékát. – A hitelszerződést szerdán írtuk alá a Magyar Fejlesztési Banknál, és az összeg már rendelkezésre áll. Így minden jogosult megkapja a pénzét. Ez azt jelenti, hogy a feltételeket teljesítettük, lezártuk.

Július 1-től olyan időszak kezdődik, amikor a korábban felhalmozott szállítói tartozásoki nem terhelik tovább a társaságot. Sőt, azt is elmondhatjuk, hogy időközben sikerült úgy átalakítani a működtetést, hogy a mai napon nincs lejárt szállítói tartozása a húsgyárnak. Az ügyvezetés folyamatosan hajtja végre az átszervezést, amely szintén része a csődegyezségnek. Továbbra is az a cél, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. egy fenntartható, hatékony, és eredmény termelésére képes társasággá alakuljon át – fogalmazott a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!