Hírek

2014.06.22. 13:35

Négy falu találkozója

Pécsely - Balatonszőlős, Dörgicse, Pécsely és Vászoly csapatai versengtek egymással a hétvégén több területen is.

Varga Ibolya

A hagyományos rendezvényen kívül pénteken tartották meg a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület Fonók világa elnevezésű programját, melyen ezúttal a Szent Iván éjszakájával kapcsolatos szokásokat elevenítették fel és a balatonfüredi Koczor Pincészet mutatkozott be. Sebők Lajostól, Pécsely polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy a négy falu közös programja mindig az általános iskolában huszonöt évvel ezelőtt végzettek találkozójával kezdődik, hiszen a helyszínül szolgáló épületben végezték el az elemit mindannyian. A nagy összecsapásokat szombaton tartották meg.

Több remekbe szabott fogást is főztek a versenyben a csapatok (Fotó: Zwicker Tamás)

Ebben a részben labdarúgás, lábtenisz, borfelismerés, főzés, lövészet, kötélhúzás, asztalitenisz, darts és ügyességi versenyek szerepeltek. Ezeken az összecsapásokon csak három falu csapatai vettek részt, mert Dörgicsét csupán egyének képviselték, nem indítottak csapatot. A főzőversenyen mindenki több fogást is készített, a Domonkos Miklós vezette, továbbá Gyukli Gyulából, Végh Endréből álló zsűri mindhárom csapat munkáját aranyérmes minősítéssel jutalmazta.

A sörivó versenyen, bálagurításban, a főzőversenyen, a dartsversenyen és a férfi kötélhúzásban Balatonszőlős nyert. A hullahoppkarikázók versenyét, a lövészetet, a labdarúgást, a lábteniszt és a borfelismerést Pécsely nyerte. Vászoly asztaliteniszben és női kötélhúzásban bizonyult a legjobbnak.A versenyszámok összesítéseként szoros eredmény alakult ki, melyben végül Pécsely lett a legjobb, így a házigazdák kapták meg a vándorkupát és ők őrizhetik egy éven át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!