Hírek

2014.07.08. 16:00

Útfelújítások Veszprém megyében - óvatosabban közlekedjünk!

Veszprém Megyei körkép – Számos útfelújítási projekt fut az Új Széchenyi Terv forrásainak köszönhetően Veszprém megyében. A közlekedők a megye több pontján találkozhatnak a Magyar Közút gépeivel.

Tremmer Tamás

A nyár nem csak közlekedési főszezon, hanem az útfelújítások időszaka is. Az autósok örülnek, ha megújul egy-egy útszakasz, ugyanakkor a kivitelezési munkák fokozott óvatosságot követelnek tőlük.

Veszprém megyében jelenleg számos útfelújítási projekt fut, tudtuk meg Pécsi Norberttől, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől. Kivitelezési munkák zajlanak a Devecser-Pápa összekötő út több mint 6, a Márkó-Pénzesgyőr bekötőút 7,5, a padragkúti bekötőút közel 1,6, valamint a devecseri vasútállomáshoz vezető út csaknem 0,4 kilométeres szakaszán. Ezek a projektek szinte egyszerre fejeződnek be, várhatóan szeptember közepén.

Műszaki átadás előtt áll a Zánka-Nagyvázsony összekötő út 13,5 kilométeres szakasza is. A 71-es főút és a balatonfűzfői bekötőút csomópontját átépíttették jelzőlámpás forgalomirányítású kereszteződéssé. Hamarosan átadják a Balatonakali-Balatonszőlős összekötő út teljesen felújított 13,3 kilométeres szakaszát.

A teljes körű felújítási munkákon kívül folyamatosan és ütemezetten végzik az alap karbantartási és útüzemeltetési tevékenységüket is, tehát a közlekedők kátyúzási vagy növényzetgondozási munkák miatt találkozhatnak kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásokkal az országos közúthálózaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!