Hírek

2014.09.26. 14:33

Megrepedt a hidrogén vezeték, égett a gáz

Pétfürdő - Megrepedt egy hidrogén-vezeték, a gáz kijutott a szabadba és égett egy cégnél pénteken délután, ami a Nitrogénművek Zrt. területén található - tudtuk meg.

Kovács Erika

Csépányi-Barczi Petra, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: Pétfürdőn, ipari területen egy hidrogén vezeték megrepedt, a tömítés elégett, és nagy nyomással a hidrogén kijutott a szabadba, és égett. A helyszínre pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók érkeztek összesen három gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval, egy konténerszállítóval, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mobil labort is. A tűzoltók kiérkezésekor az üzem munkatársai a hibás vezetéket már elkülönítették, a lángokat a tűzoltók porral oltóval eloltották. A kiáramlott gáz a lakosságra veszélyt nem jelent, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség, személyi sérülés nem történt.

Kérdésünkre, hogy mitől keletkezett a tűz a szóvivő azt mondta: a vizsgálatok után tudják meg.

Horváth Éva polgármester lapunknak elmondta: a Nitrogénművek Zrt. argon üzemében történt az eset. A történtek a település lakóinak életét semmilyen tekintetben nem érintették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!