Hírek

2014.10.07. 09:32

Gyilkosság Várpalotán - Jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélték a férfit

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla a Veszprémi Törvényszék ítéletét október 7-én, kedden, miszerint életfogytig tartó fegyházban letöltendő börtönbüntetést kapott az a vádlott, aki brutális, kegyetlen módon megölt egy 73 éves asszonyt várpalotai otthonában 2012. április 9-én.

Kovács Erika

A vádlott feltételes szabadlábra helyezését kizárták, és tíz évre eltiltották a közügyektől - tájékoztatta a veol-t Kováts Kinga, a Győri Ítélőtábla sajtótitkára.

A sajtótitkár hozzátette: az ítélőtábla rendelkezett a beszámításról, eszerint a vádlott előzetesben letöltött idejét a szabadságvesztésbe beszámítja.

A vádirat értelmében a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében vádolta a Veszprém Megyei Főügyészség. Korábbi veszprémi tárgyalásokon kiderült: az ittas állapot nem lehetett mentség tette elkövetésére. A társadalom nyugalmát az eset megzavarta.  A védőügyvéd a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét és az aljas indok megállapításának mellőzését kérte. Érvelése szerint nem azért kereste fel a vádlott az idős asszonyt, hogy megerőszakolja, és nem amiatt ölte meg, hogy ezt megtegye. A vádlott az utolsó szó jogán a Veszprémi Törvényszéken sírva elmondta mindent megbánt, tettéért felelősséget vállal, de még egy utolsó lehetőséget kér, hogy tettét jóvátegye, lányát nevelhesse.

Az előzményekről korábban megírtuk: a vádlott a várpalotai sértettet régóta ismerte. 2012. április 9-én húsvétkor locsolkodni indult, sokat ivott. Az ittas állapot erőszakos személyiségét - amit a pszichológus korábban megállapított – felerősíthette. Az idős sértettnél a vádlott ismerősét kereste, aki albérletben lakott nála, de nem volt a helyszínen. A sértettel szóváltásba keveredett, majd agyonverte, brutális módon a szexuális vágya miatt durván bántalmazta. A többszörösen büntetett előéletű vádlott nem elmebeteg, beszámíthatósága nem korlátozott, de antiszociális a szakértők szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!