Hírek

2014.12.07. 13:00

Így vásárolunk az ünnep előtti bronzvasárnap forgatagában

Miközben alig pár nap van hátra az ünnepig, a kereskedők nagy része úgy véli, az igazi vásárlói roham csak az utolsó napokban várható.

Tóth B. Zsuzsa

Pészné Horváth Ildikó kereskedő azt tapasztalja, hogy fotós üzletében a legkelendőbbek a személyre szóló, fényképes ajándékok.

- Mindent keresnek a vásárlók, az apró technikai dolgoktól, kisrádiótól, fényképezőgéptől kezdve a fénykép keretig, de sokan még tanácsot is kérnek a vásárláshoz, azt sem döntik el míg ideérnek, hogy mit vegyenek szeretteiknek. Mások előre gondolkodnak és akad, akinek mindegy, csak vigyen valamit, essen túl az egészen. Népszerűek a saját fotóval, vagy a gyerekek, unokák képeivel díszített órák, kulcstartók, karácsonyfa díszek, fotókönyvek - mondja Ildi. Hozzáteszi, hogy divat a fényképet felgravíroztatni például medálra, az ilyesmit szintén keresik a vásárlók.

Boczkó Gyula unokájának a fényképét készíttette el. Kelendőek az idei évben a fotós ajándékok (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Pálffy Gézáné azt mondja, szereti időben beszerezni az ajándékokat, de előfordul, hogy ez nem sikerül. Könyv minden évben kerül a fa alá, általában ruhanemű is.

Éva az év végén hat, nyolc főnek vásárol ajándékot, azt mondja, a családban minden korosztály képviselteti magát.

Csiszárné Páhy Judit játékkereskedő szerint egyelőre hét közben több a vásárló, mint hétvégén.

– Sokan nagyobb városokba utaznak inkább ilyenkor, hogy egy helyen beszerezzenek mindent. Nálunk mindig az ünnep előtti utolsó két napon van rengeteg vevő. A legtöbben a televíziós reklámokban látott játékokat keresik, aztán sokan megdöbbennek, az ár láttán. Mások ragaszkodnak a Legohoz, a társas játékhoz, a kirakóshoz. Nagyon kelendőek a különféle készségeket fejlesztő játékok. Keresik a vevők az olcsóbb ajándékokat, előfordul, hogy egy multi reklámfüzetében levő árat hasonlítják az ittenihez - mondja Judit.

Nagy Péter egy ajándékboltban árulta el lapunknak, hogy legszívesebben olyan ajándékot vásárol, ami egyébként luxus lenne, de biztosan vágyik rá a megajándékozott. Előfordult, hogy koncertjeggyel lepett meg valakit, máskor könyvet, vagy DVD filmet vett, de kifejezetten olyat, amiről tudta, hogy igazán örömet szerez vele. Péter felesége, Marika vallja, hogy az egyik legjobb ajándék a könyv.

– Előfordul, hogy már az ünnep előtt hónapokkal megvásárolom azt a kötetet, albumot, amiről úgy gondolom, hogy örömet szerzek vele. Figyelem a leárazásokat, akár az internetről is rendelek valamit. A gyerekek tavaly a téli nyaralásukhoz útikönyvet kaptak – mondja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!