Hírek

2015.04.08. 17:37

Újrakezdődik a tomaji "halálos éjszaka"

Veszprém - Hatályon kívül helyezte és az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította Sz. T. halált okozó testi sértés bűntette ügyében a Győri Ítélőtábla, április 8-án.

Kovács Erika

A korábban elrendelt házi őrizetet fenntartotta. Az ítélőtábla megállapította, az elsőfokú döntés felül bírálatra nem volt alkalmas, a tényállást nem tisztázták kellőképpen, a tanúk ellentmondóan válaszoltak. Emellett – mint közölte -  indokolási kötelezettségének sem tett eleget a törvényszék.

Az elsőfokon eljárt Veszprémi Törvényszék megállapította, Sz. T. vádlott 2012. március 30 – án  érkezett egy badacsonytomaji szállodába, ahol az egyik ismerőse születésnapját ünnepelték. G. T. sértett és felesége hajnali egy óra körül mentek fel a szobájukba. Sz. T. és két társa egy ismerősüket keresték, így az egyik tanú benyitott G. T. szobájának nyitva hagyott ajtaján, majd bocsánatot kérve elmondta kit keresnek. G. T. és a felesége felajánlották Sz. T.- nek és társainak, hogy együtt keressék ismerősüket. A liftnél Sz. T. sérelmezve, hogy G. T. az egyik barátját „felnyomta” a rendőrségen, és hirtelen ellenségessé vált. G. T. tagadta ezt, mire Sz. T. a lift előtt váratlanul, jobb kézzel, ököllel megütötte a vele szemben álló férfit, aki ettől hanyatt esett, tarkójával a falnak csapódott, majd eszméletét vesztve lecsúszott a fal mellett. 2012. április 3 –án  elhunyt a kórházban. Szakértői vélemények szerint halála és sérülései között közvetlen összefüggés volt.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt hat év börtönbüntetésre ítélte, és öt évre a közügyektől is eltiltotta. Legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után szabadulhatott volna. Az ügyész akkor súlyosításért, a vádlott és a védője téves minősítés miatt, a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!