Hírek

2015.06.15. 17:54

A radarezred csapatünnepe

Veszprém – Amberg János közalkalmazott kapta idén az Év embere díjat, derült ki az MH 54. Veszprém Radarezred csapatünnepén a Honvéd Sporttelepen.

Szabó Péter Dániel

A sportpályán felsorakozott katonákat és meghívott vendégeket Zentai László ezredes, a radarezred parancsnoka köszöntötte. Az ünnepségen ott voltak az alakulat korábbi parancsnokai, név szerint Szücs József ezredes, Szabó Pál ezredes és Szűcs Pál ezredes is. Utóbbi, aki jelenleg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Hadműveleti és Kiképzési Főnökség főnökeként szolgál, ünnepi köszöntőjében felidézte a 66 éves alakulat múltját és fejlődését, nem beszélve a nehézségekről, amellyel a légteret védelmező katonáknak meg kellett küzdeniük az elmúlt évtizedekben. - Egy ezred életében kiemelten fontos az innováció, hogy az itt szolgáló katonák nyitottak legyenek a folyamatos tanulásra, képzésre. Ez a légtérellenőrzőknél hatványozottan igaz – szögezte le Szűcs Pál ezredes.

A folytatásban elismeréseket adott át Zentai László helyőrségparancsnok az arra érdemes katonáknak és civil alkalmazottaknak, többek között Vörös Zoltán alezredesnek, a radarezred parancsnokhelyettesének.

A veszprémi alakulatnál évtizedes hagyománynak számító Év embere díjat idén Amberg János közalkalmazott, a logisztikai zászlóalj szakmunkása kapta. A napokban nyugdíjba vonuló szakember a rangos elismerést a múlt héten vette át Zentai László parancsnoktól.

A hivatalos program után családi nap várta a katonákat. Kulturális előadások és technikai bemutatók mellett a Military Girls és az MH Légierő Zenekar is koncertet adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!