Hírek

2015.09.08. 11:58

Együttműködést szentesítettek kézjegyükkel a vezetők

Szeptember 8-án Szombathelyen került sor annak az együttműködési megállapodásnak az ünnepélyes aláírására, mely az északnyugat-magyarországi régió megyei katasztrófavédelmi igazgatóságai és a térség menetrend szerinti autóbuszos személyszállítást végző társasága, az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. között jött létre.

A megállapodás célja a katasztrófavédelmi feladatok, a rendelkezésre álló erők, eszközök, továbbá egymás tapasztalatainak, lehetőségeinek jobb kihasználása és egymás kölcsönös segítése. Az együttműködő felek az ellátandó közös feladatok eredményes végrehajtása érdekében egymás alaptevékenységének kölcsönös megismerésével, ezáltal a védelmi igazgatási feladatok gyors, egymást segítő megoldásának elősegítésével készülnek fel a lakosságot, illetve a létesítményeket érintő veszélyhelyzetek elhárítására.

Fotó: Szendi Péter

A dokumentumot Erdélyi Krisztián tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, Sallai Péter tű. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, Dányi Béla tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, Egri Gyula tű. ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója, valamint Papp László, az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója látta el aláírásával.

A felek együttműködésével az ÉNYKK Zrt. természeti katasztrófa vagy ipari baleset esetén a rendelkezésére álló autóbuszokkal és azok kezeléséhez szükséges személyzettel segítséget nyújt, téli rendkívüli időjárás vagy egyéb – a lakosság nagyobb hányadát érintő - káreset során, a katasztrófavédelmi igazgatóságok kérésére, megfelelően felkészített autóbuszt biztosít szükség-melegedőhely ideiglenes működtetése céljából. A megelőzéssel kapcsolatban közbiztonságot növelő lakosságtájékoztató és figyelemfelhívó anyagokat autóbuszain, illetve internetes honlapján teszi közzé. A megállapodás értelmében a katasztrófavédelmi igazgatóságok pedig vállalták, hogy segítséget nyújtanak az ÉNYKK Zrt. személyi állományának katasztrófavédelmi, tűzvédelmi, polgári védelmi és iparbiztonsági felkészítéséhez.

Az együttműködés keretében lehetőség nyílik katasztrófavédelmi gyakorlatok szervezésére, a közúti közlekedéssel kapcsolatos veszélyhelyzetek minél hatékonyabb elemzésére, az azokra való felkészülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!