Hírek

2015.09.02. 18:58

Több helyen kerül sor útfelújításra, új aszfaltréteget terítenek

Az ősz folyamán több főútvonal felújítására is sor kerül Veszprém megyében. Már dolgoznak a szakemberek a 71-73-as főútvonalak kereszteződésében, több helyütt pedig a közbeszerzés eredményére várnak.

Tremmer Tamás

Alig hogy véget ért a balatoni szezon, augusztus utolsó napjaiban már munkagépek foglalták el Csopakon a 71-73-as főútvonalak csomópontját. A kereszteződésben a burkolat olyannyira meggyűrődött, hogy az alacsony sebesség mellett is megdobta az autót, amivel balesetveszélyes helyzetet teremtett.

A burkolat egy részét már mindkét főúton felmarták. A kereszteződésben a nyomvályúk és a felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó, közlekedésbiztonságot, fenntarthatóságot és térségi elérhetőséget javító program keretében kezdődött a munka, tájékoztatta a Naplót Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Ennek részeként az aszfaltburkolatot megerősítik. Ahol a profilréteget felmarták, annak helyére két réteg olyan aszfaltot terítettek le, amely a korábbihoz képest jobban ellenáll nyomvályúsodásnak.

Az aszfaltozást követően tartós burkolati jeleket festenek fel, a csomópontba új, ekézhető prizmák kerülnek ki. Részben a régi KRESZ-, illetve útirányjelző táblák cseréjére is sor kerül a felújítás során. A munkák értéke bruttó 70 millió forint, a befejezés határideje október 8.-a.

Olvasóink tették szóvá, hogy a 82-es főút Kádártától Porvacsesznekig elég rossz állapotban van.  Az osztályvezető jelezte, tudnak a problémáról. A 82-es számú főúton a Gyulafirátót átkelési szakasztól az Eplény vasútállomásig terjedő hét kilométeren, illetve az olaszfalui elágazástól Zirc apátságig terjedő három kilométeren terveznek felújítást. A közbeszerzési eljárásban itt is folyamatban van, érvényes ajánlat esetén, a szerződéskötést követően, várhatóan október első felében kerülhet sor a munkaterület átadásra.

Mindezeken felül a 8-as főúton Várpalota belterületén, valamint szintén a 8-ason, a Vas megyei határtól Tüskevárig terjedő 10 kilométeres szakaszon is terveznek rekonstrukciót. A közbeszerzési eljárás e területekre vonatkozóan is folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!