Hírek

2015.11.12. 12:38

Balatonfüred önkormányzata idén öt pedagógus emlékdiplomást köszönthetett a polgármesteri hivatalban

Az ünnepség november 11-én délután két órakor kezdődött a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, ahol a polgármester, Bóka István Gárdonyi Géza idézetével köszöntötte a résztvevőket.

Kekk Sára

Mint idézte, a tanító olyan lámpás, amely minél inkább világít másnak, annál inkább fogyasztja önmagát – talán ennél pontosabban leírni sem lehet annak az öt tanárnak a munkásságát, akiknek átadhatta emlékdiplomájukat. Az ötven, illetve hatvan éve végzett tanárok és tanítóik közül Póbis Istvánné arany-, míg Szöllősy Lajosné, Must Gyuláné, Ján László és Széles Sándor gyémántdiplomát vehetett át a polgármestertől.

Az ünnepi műsorban a Református Általános Iskola diákjai Somorjai József Üzenet a kék bolygónak című művét és Selmeczi György Millenniumi ódájának részletét adták elő, majd Molnár Izabella, a Radnóti Miklós Általános Iskola hetedik osztályos tanulója Göbölös Hajnalka Búcsú tanáromtól című versét szavalta el az ünnepelteknek és a közönségnek. Az ünnepség zárásaként előbb az Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai adták elő Petőfi Sándor Itt van az ősz, itt van újra című versét Koncz Zsuzsa zenés feldolgozásában, majd a Lóczy Lajos Gimnázium tanulóinak néptáncműsorával zárult a fellépők sora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!