Hírek

2015.11.12. 21:13

Elrabolta szerelmét – Településeken átívelő szerelmi dráma

Vanyola, Pápa, Tét, Győr - Büntetőeljárás indult két vanyolai férfi ellen, akik Téten autójukba kényszerítettek egy 18 éves helyi nőt, akit aztán Pápára, egy lakásba vittek. A lányt pápai rendőrök szabadították ki.

Polgár Tibor

A Győri Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a 31 éves gyanúsított október közepén telefonon, majd a házuknál is zaklatott, fenyegetett egy téti házaspárt, akiknek a lánya iránt vonzalmat érzett, ezért kapcsolatba kívánt lépni vele. A fiatal nőt nem találta otthon, azonban a férfi a 30 éves tettestársával másnap ismét Tétre érkezett, és az esti órákban megpillantotta a szerelmével üldözött személyt. Leszólította, aztán a lányt akarata ellenére a gépjárművébe tuszkolta.

A nyomozás elsődleges adatai szerint az elrabolt fiatal mindvégig tiltakozott, könyörgött, hogy engedjék el, miközben a vanyolai fiatalember szerelméről győzködte. Ennek során kijelentette: a lányért képes lenne meghalni is, majd szavai nyomatékosítására autóját egy fa felé irányította. A lány – lélekjelenlétét megőrizve – egy hirtelen kormányzással az úton tartotta a gépkocsit, ám továbbra sem engedték szabadon. Pápára hajtottak vele, ahol felvitték egy lakásba. Itt a nő elrablója a lakás erkélyére is kimászott és közölte, amennyiben a sértett nem viszonozza szerelmét, véget vet a saját életének.

Úgy tudjuk, a lánynak sikerült értesítenie az édesapját, aki riasztotta a rendőrséget. A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai azonnal intézkedtek, és még aznap éjszaka véget vetettek az incidensnek: a két vanyolai férfit előállították a helyi kapitányságra, majd átadták őket a győri nyomozóknak. A rendőrség tájékoztatása szerint személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a két gyanúsított ellen.

Takács József rendőr százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Naplónak nyilatkozva kiemelte: ez az eset is jól példázza a pápai és a győri rendőrök közötti kiváló kapcsolatot, együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!