Hírek

2015.11.06. 11:34

Felszámolási eljárást kezdeményez az önkormányzat a Pápai Hús-csoporttal szemben

Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – mint a többségi tulajdonosi jogok gyakorlója – a 2015. november 6-i zárt ülésén a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel úgy döntött, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében egyaránt felszámolási eljárás megindítását kezdeményezi a Veszprém Megyei Törvényszéknél.

Napló-információ

Ez olvasható a pápai önkormányzat által szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben. A levél folytatásában emlékeztetnek: a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. (akkor Pápai Hús 1913 Kft. néven) 2014. július elején csődegyezséget kötött hitelezőivel. A sikeres csődegyezséget követően a továbbra is fennálló tőkehiány miatt a Pápai Hús-csoport szükséges reorganizációja elmaradt, a társaságok tartalékai november elejére kimerültek. A pápai húsipari tevékenység lehetőségeit az elmúlt hónapokban számottevően korlátozta a korábban jelentős oroszországi export ellehetetlenülése. A társaságoknál a november elején esedékes személyi juttatásokat rendben kifizették, a termelés egyelőre folyamatos, megrendeléseinek az üzem eleget tesz – áll a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!