Hírek

2015.11.03. 20:58

Iszapper - Nem bűnös a harmadrendű vádlott?

Veszprém - Valamennyi vádpontban vétlen, nem követett el bűncselekményt F. J.-né, a vörösiszap-per harmadrendű vádlottja. Ezt mondta Molnár Marcell, a vádlott védőügyvédje kedden a Veszprémi Törvényszéken Szabó Györgyi bíró tanácsa előtt, ahol az ügy tizenöt vádlottját érintő védőbeszédek vannak napirenden.

Kovács Erika

Az ügyvéd azt kérte a bíróságtól, hogy valamennyi vádpont alól mentse fel védencét, mert ártatlan.F. J.-né vádlottnál, aki a Magyar Alumínium Zrt.-nél környezet-védelmi vezető volt a 2010. október 4-i tragédia idején is, a védő ki-emelte, védence nem sértette meg a hulladékgazdálkodás rendjét, ugyanis a tízes számú kazettán a csurgalékvíz elhelyezésével a hatósági előírás szerint hulladék kezelését és nem tárolását végezték. A vádlott egyetlen vádpontban sem követett el szabályszegést, mulasztást, munkajogi dokumentumok előírása alapján dolgozott. Az ügyvéd visszautasította a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétségét is, és a szándékos mulasztást vagy késedelmet is a katasztrófa után a hatóságok értesítése kapcsán. Mint mondta, védence a környezetvédelmi és más előírás szerint dolgozott, nem volt gondatlan, sem hanyag. A környezetvédelmi monitoringrendszer kifejezetten jól működött – fogalmazott Molnár Marcell ügyvéd. Hozzátette, F, J.-né a katasztrófát nem nem láthatta előre, a követ- kezmények enyhítésében környezet- és természetkárosítást sem követett el.

Információnk szerint a minap D. J., a másodrendű vádlott védője is védence teljes felmentését indítványozta.

Címkék#iszapper

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!