Hírek

2015.11.03. 08:28

Nem fizetik a bérletpénzt a tanároknak (frissítve)

Veszprém – Nem fizeti a veszprémi tankerület a buszbérlet árát, közölte egy pedagógus.

Balla Emőke

A szeptemberi buszbérlet árát sem kapták meg a veszprémi tankerület azon pedagógusai, akik nem Veszprémben, hanem a környező településeken tanítanak, jelezte egy olvasónk. A munka törvénykönyve és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény írja elő, hogy az utazási költséget, így a távolsági buszbérlet árát ki kell fizetni. A bérlet árát mindig a következő hónap 20-áig kellene kifizetni, a szeptemberi összeget nem kapták meg október 20-áig, de még az őszi szünetben sem – ahogyan azt korábban a pedagógusoknak ígérték. A pénzükre váró tanárok bizonytalanok, és csak szóbeszédet hallanak arról, hogy egyáltalán nincs pénz és nem kapják meg a nekik járó összeget.

Megkerestük Szauer Istvánt, a veszprémi tankerület igazgatóját, aki azt mondta, nem volt rá pénzügyi keretük. A Klik központjától kértek fedezetet, benyújtották az igényt, bíztak benne, hogy a pénzt mielőbb megkapják. Elsődleges a bérek kifizetése, azt ezekben a napokban megteszik.

A tankerület igazgatója hozzátette, hogy az utazási költséget szerdán utalják a pedagógusoknak, azt ezen a héten valószínűleg megkapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!