Hírek

2015.11.28. 19:12

Titokzatos robbantás Királyszentistvánon?

Hatalmas robbanás rázta meg Királyszentistvánt szombaton délután, még az ablakok is beleremegtek. Úgy tudjuk második világháborús eszközt semmisítettek meg.

Balogh Ákos

Több olvasónk is jelezte, hatalmas robbanást hallottak szombaton nagyjából 16 óra magasságában, többek között Szentkirályszabadján, Balatonfűzfőn és Vörösberényben is. Végül kiderült, Királyszentistvánon végeztek megsemmisítést. Egy helybéli lakos érdeklődésünkre úgy fogalmazott: ijesztő volt, hatalmas robbanást hallottunk, még az ablakok is beleremegtek. Elképzelni sem tudtuk mi történhetett, az ismerősöktől azt hallottam valamelyik homokbányában robbantottak. – mondja.

A Magyar Honvédség tűzszerészei tavasszal az újdörögdi gyakorlótéren, hatásbemutatón ismertették mire képes egy fel nem robbant, világháborús robbanótest. Most nem ők robbantottak Fotó: Balogh Ákos

A Napló érdeklődésére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: Királyszentistvánon második világháborús lőszerek megsemmisítése történt, amelynek biztosítását a rendőrség végezte. Ugyanakkor a Magyar Honvédség Tűzszerész ügyelete azt a tájékoztatást adta, hogy a megsemmisítést nem ők végezték. A rendőrség az ügyről további részleteket nem közölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!