Hírek

2015.12.03. 08:15

Az erőszak felszámolásáért

Veszprém, Budapest – Sokkal többet kellene tennünk annak érdekében, hogy a nők elleni erőszak minden formáját felszámoljuk. Ez ott kezdődik, hogy elismerjük a probléma létezését, hiszen nem tussolhatjuk el – mondta Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete a december 2-án rendezett konferencián.

Penk Tímea

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen és a Patent Egyesület rendezvényére kétszáz hallgató érkezett szerte az országból, köztük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is jelen voltak. A konferencián elhangzott, hogy az ENSZ 2013-óta a nők elleni erőszak felszámolására törekszik. Ehhez rendelkezésre állnak a jogi eszközök, viszont azokat hatékonyan kell alkalmazni a siker érdekében. – Világszerte minden harmadik nő érintett a párkapcsolati erőszakban. Az Egyesült Államokban minden negyedik nő és tizedik férfi él át ilyen sérelmet – ismertette a nagykövet. Hozzátette, hogy az UNICEF szerint 275 millió gyermek tapasztalt családon belüli erőszakot áldozatként vagy tanúként.

Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete a NANE és a Patent Egyesület konferenciáján (Fotó: Penk Tímea)

– Elkötelezettek vagyunk, hogy felszámoljuk a nemi alapú és párkapcsolati erőszakot, az Egyesült Államokban a program bevezetéséért maga Obama elnök a felelős – mondta Colleen Bell, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a Los Angeles-i rendőrakadémia segítségével Budapesten tartanak kurzusokat heti rendszerességgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!