Hírek

2015.12.28. 17:13

Helyére került a többtonnás acélhíd Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő – Beemelték a Séd-csatorna felett átívelő hidat a napokban az épülő part menti sétány részeként. A fejlesztés a város történetének legnagyobb beruházása.

Marton Attila

A két, egyenként huszonnyolc méter hosszú acélelem a csónakkikötő felett ível át, összekötve a tobruki strandot és Fűzfő-fürdőt. A több tíztonnás hídelemet egy hatvantonnás daru emelte be a helyére, mondta érdeklődésünkre Marton Béla polgármester. Hozzátette, a hídon ezekben a napokban burkolási munkákat végeznek, valamint a híd két oldalán lévő parti sétányt építik. A panorámahídon kerékpárosok és gyalogosok kelhetnek majd át, várhatóan néhány héten belül.

Fotó: Béres Istvánné

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a mintegy 450 millió forint értékű fejlesztés részeként két és fél kilométeres szakaszon épül séta- és kerékpárút a Föveny fürdőtől egészen Tobruk városrész végéig. A beruházás részeként a Föveny strand felőli sétányszakaszon kilencszáz négyzetméteres egyedi játszótér épült, a part menti sétány mellett szikla nagyságú napozóköveket helyeznek ki. A Fűzfő motel melletti régi épületet kerékpáros információs ponttá alakítják, míg a Fűzfői-öböl csücskében kilátópont lesz. Emellett gyalogos és kerékpáros pihenőhelyeket is kialakítanak, valamint kerékpártámaszok is készülnek, és a drótszamárral közlekedő turistákat segítő kerékpáros információs táblákat is elhelyeznek. A sétány mellett közel nyolcvan, napelemmel működő lámpát helyeznek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!