Hírek

2015.12.30. 18:28

Majdnem lesre futott a miniszter - Milyen eredményekkel, sikerekkel zárta az idei esztendőt, mit vár a következőtől?

Megyei körkép - Milyen eredményekkel, sikerekkel zárta az idei esztendőt, mit vár a következőtől? - kérdeztük megyénk néhány közéleti személyiségétől, vezetőktől, művészektől, sportolóktól.

Munkatársainktól

Milyen eredményekkel, sikerekkel zárta az idei esztendőt, mit vár a következőtől? - kérdeztük megyénk néhány közéleti személyiségétől, vezetőktől, művészektől, sportolóktól.

IZGALMAS Szakmai szempontból izgalmas és gazdag esztendőt zárt a Művészetek Háza, mondta a veszprémi intézmény igazgatója, Hegyeshalmi László képzőművész. A nyári időszakban például egyszerre volt látható kiállítás Birkás Ákos műveiből a Csikász galériában, Bernar Venet alkotásaiból a Vass László Gyűjteményben, a Várgalériában az egykori Bizottság tagjai mutatkoztak be. Sikeres volt a könyvkiadás, de az idei Csendnapok is sok érdeklődőt vonzottak. Megújult, új művekkel gazdagodott a László Károly Gyűjtemény. Az igazgató jövő évi kívánsága, hogy továbbra is élményt nyújthassanak a közönségnek, látogatóiknak a közművelődés minden területén. Hogy ez így lehessen, szívesen látna a művészetre, művelődésre áldozó lelkes szponzorokat.

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza vezetője

ÁLOMHATÁR Nyáron majdnem lesre futtatták a földművelésügyi minisztert, mesélte nevetve Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) igazgatója. Idén harmadik alkalommal rendezték meg a levendula Szedd magad! akciót. A háromhetes időtartamú akció első két évében a végéig kitartott a levendula. Idén Fazekas Sándort is meghívták, aki szombatra bejelentkezett. Az akció hétfőn indult, s olyan rohamtempóban fogyott a levendula, hogy szombatra már tartalékolni kellett, hogy a miniszternek legalább meg tudják mutatni a levendulát.

Jövőre ilyen nem lesz, mondta az igazgató. Az őszi holt idényben 12 ezer tő levendulát ültettek Tihanyban, hogy a jövőben a miniszter mellett a közönségnek - akár az utolsó napokon - is jusson levendula. A Szedd magad! akció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a nemzeti park idén rekordszámú látogatót fogadott. A 400 ezres álomhatárt már novemberben átlépték. Ekkora látogatószámról a hazai nemzeti parkok legfeljebb csak álmodnak...

Puskás Zoltán nemzetipark-igazgató

ÖRÖMTELI - Sok munkával telt, sikeres évet zárunk a napokban - nyilatkozta a Naplónak Végh Zsolt, a pápai Pegazus Színház színész-igazgatója. - Elégedettek lehetünk színházi előadásaink, családi programjaink, különféle rendezvényeink látogatottságával. Társulatbővítést is végrehajtottunk az Esterházy-kastélyt érintő szerepvállalásunk kapcsán, és őszintén bevallom, nagyon elfáradtunk az esztendő végére. A 2016-os évtől is azt várjuk, hogy a hittel, odaadással végzett munka meghozza a gyümölcsét, és megszolgáljuk a közönség szeretetét - hangsúlyozta Végh Zsolt. Mint mondta, nagy örömmel vesznek részt Pápa pezsgő kulturális életében, melynek a következő évben egyik kiemelkedő helyszíne lehet az Esterházy-kastély idén elkészült marionett-bábszínháza, melyet februártól a Pegazus Színház társulata tölt majd meg élettel.

Végh Zsolt pápai színházigazgató

KIEMELKEDŐ Lencsés Tamara, a Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója szerint 2015 sikeres évnek mondható a turizmus szempontjából is. A régióban eltöltött vendégéjszakák száma szépen emelkedett, ezenfelül elmondható, hogy a számos látnivaló iránti kereslet is jelentősen növekedett. A Veszprémi Állatkert látogatószáma idén elérte a 300 ezret, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. De említhetném a nagy rendezvényeket - utcazene-fesztivál, VeszprémFest, Királyi napok -, vagy a régió adottságainak köszönhető turistautakat és kilátókat is. Számos új kínálati elemmel bővült a régió, például megnyitották a pápai Esterházy-kastélyt, kerékpár-utakkal bővült a régiós úthálózat, a Somlóval csodát műveltek, és a gasztronómia területén is számos újdonság fedezhető fel.

- Számomra ezeken túl a legfontosabb, hogy az elmúlt évben jelentős volt a minőségi előrelépés, a minőségi fejlesztés a szolgáltatások te-rén, ami azt bizonyítja, hogy a szolgáltatók is felismerték, ez el-engedhetetlen a sike-res piaci szerepléshez. Hogy mit kívánok jövőre? Ismerjék meg a lakosok is jobban a régió kincseit. Higgyék el, sokszor még nekem is, aki nap mint nap ezzel foglalkozom, tartogat meglepetéseket - hangsúlyozta Lencsés Tamara.

Lencsés Tamara turisztikai vezető

EREDMÉNYES  - A lassan mögöttünk hagyott 2015-ös esztendőről elmondhatom, hogy egy rendkívül jól sikerült időszak volt - mondta el érdeklődésünkre Madarász János, az 1. FC Veszprém szakvezetője. - Az általam irányított futsalcsapattal a bajnokság eleji kisebb hullámvölgytől eltekintve remek eredményeket értünk el: az előző kiírásban negyedikek lettünk, jelenleg az ötödik helyen állunk. A magánéletemben pedig a legjobb dolog történt, történik velem, ugyanis a párom mindenórás kismama. Az idei év vége tehát hatalmas várakozással telik, bár halkan mondom el, hogy én megbeszéltem az újdonsült családtaggal, hogy édesapja nagyon örülne neki, ha ő lenne a 2016-os év első kisbabája.

Madarász János veszprémi futsaledző

NYUGODT Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivő úgy gondolja, az elmúlt év a káreseteket tekintve nyugodt volt Veszprém megyében, néhány viharos napot leszámítva, kirívóan súlyos esettel szerencsére nem is találkoztak.  - Bár a 2015-ös évünket beárnyékolta egy tragédia, de valami új is elkezdődött. Nem hiszek az újévi fogadalmakban, nem is szoktam megfogadni semmit, azonban az meggyőződésem, hogy az új év új kapukat nyit, új lehetőségeket teremt. Én személy szerint ezeket az új lehetőségeket megpróbálom majd megragadni, hogy mind szakmailag, mind pedig a magánéletben tovább tudjak lépni, hiszen mindig is azt tartottam, hogy mindig van hova fejlődni. Kívánom, hogy a 2016-os év mindenkinek boldogságot, békességet, egészséget és sikereket hozzon.

Csépányi-Barczi Petra szóvivő

FOLYTATÓDHAT Elégedett az idei évvel Naményi Miklós tüdőgyógyász, örül, hogy minden idejét a betegek gyógyítására fordíthatta, hiszen munkája a mai napig a hobbija is. Emellett szívesen emlékszik vissza arra is, hogy augusztusban először adott önálló áriaestet, amely a visszajelzések alapján az általa elképzeltnél is jobban sikerült, és jövőre folytatása is lehet. Az új évtől azt reméli, hogy nikotinpótlásra az emberek az elektromos cigaretta helyett a dohánygyárak által készített, szárított gyógynövényekből készült gyógyhatású cigarettákat használják majd.

Naményi Miklós tüdőgyógyász

BIZONYÍTOTTAK Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapatának vezetőedzője úgy érzi, sikeres évet tudhat maga mögött.

- A fiatal csapatommal hétről hétre pallérozódunk és bizonyítunk. Örömteli, hogy ilyen sok ifjú tehetséggel dolgozhatok együtt. Ebben az esztendőben két nagy dolog is történt az életemben: bekerültem az MVM Veszprém kézilabdaklub elnökségébe, és legalább ilyen komoly sikerként értékelem, hogy Balatonfüreden a zsúrfocicsapatba is bejutottam. Mindkettő óriási megtiszteltetés számomra. Jövő évi terveim egyike is épp az utóbbihoz kapcsolódik: miután a zsúrfocin mindkét csapat mindig győzni szeretne, egy-egy vitatott szituációt követően nem ritkák a parázs viták sem. Éppen ezért szeretném bekameráztatni a csarnokot, hogy egyből a helyszínen vissza tudjuk nézni a helyzeteket, ahogy például a teniszben vagy a jégkorongban is teszik, és azonnal eldönthessük, kinek van igaza.

Csoknyai István balatonfüredi kézilabdaedző

S ha már lehetőséget kaptam, szeretnék mindenkinek sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánni, a zsúrfocin pedig sok-sok győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!