Hírek

2016.02.19. 08:58

Hárman meghaltak, elfutott a sofőr - Vádat emelt az ügyészség

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat egy 21 éves férfival szemben, aki 2015 májusában Nemesszalók község külterületén közúti balesetet okozott.

A baleset következtében járművének három utasa a helyszínen elhunyt, egy személy pedig súlyos sérüléseket szenvedett, akit a vádlott a helyszínen magára hagyott.

A vádirati tényállás szerint a férfi a barátaival szórakozott, majd a hajnali órákban hazaindultak a falujukba. Az elkövető személygépkocsijában négy sértett utazott, a jobb első ülésen egy, hátul három fiatal foglalt helyet.

Nemesszalók község külterületén a rendőrök közúti ellenőrzést végeztek, melyet a vádlott észrevett, és azért, hogy azt elkerülje, megfordult, majd nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök ezt követően megkülönböztető jelzést használva a személygépkocsi után indultak, hogy azt ellenőrizni tudják.

A vádlott a vele utazó sértettek kérése ellenére nem állt meg, hanem sebességét 150 km/h-ára növelte, amely a keskeny és egyenetlen úttest, valamint az út vonalvezetése miatt is jelentősen eltúlzott volt.Sebességtúllépése miatt hajnali három óra körüli időben egy erősen balra ívelő útkanyarulatban a jármű feletti uralmát elveszítette, a jobb oldali árokba sodródott, és egy fának ütközött, melynek következtében a gépkocsi az első ülések mögötti részen kettészakadt, és a jármű eleje az ütközés helyétől számítva csaknem 100 méterre, egy gabonatábla közepén állt meg.A beleset következtében a gépkocsi hátsó ülésén utazó sértettek a helyszínen az életüket vesztették, míg az elöl utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett.

A fiatal azonban hiába szólt az elkövetőnek, hogy nincs jól és nem tud kiszállni, a vádlott közölte, elfut, nehogy elkapják, és a sértett ne szóljon senkinek, majd őt segítségnyújtás nélkül magára hagyta, s csak 10-15 perc elteltével tért vissza a baleset helyszínére, amikor is a rendőröknek elmondta, hogy ő vezette a gépkocsit.

Dr. Orbán György

címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyészfőügyész

Előzmények:

Halálos baleset Nemesszalóknál - Három fiatal vesztette életét

Nemesszalóki baleset - Rendőrök járőröznek Nagytevelen, de nincs bosszúhangulat

Nemesszalóki baleset - Két futballcsapat is gyászol

Soha nem heverik ki a tragédiát, pedig fiuk túlélte a balesetet, ám három barátja meghalt

Temetés Nagytevelen - Örök nyugalomra helyezték Mátét, Patrikot és Zalánt

Nemesszalóki baleset - Elvitték a rendőrök Dávidot

Győzelemmel tisztelegtek a csapattársak a nagyteveli fiatalok emléke előtt

Gyerekek fehér koporsókban - Kettétört a családok élete a tragédia óta

Fogház halálos balesetért - A sofőr testvére halt meg az autóban


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!