Hírek

2016.08.30. 17:45

Múltidézés és kikapcsolódás

Kup - Réges-régen működött Kupon egy általános iskola, amelynek emlékére az idei falunapon öregdiák-találkozót rendeztek a községben.

Polgár Szilárd

A település kultúrházában az egykori kupi diákok közül többtucatnyian ismét összejöttek, hogyha csak egy napra is, de ismét visszatérjenek gyermekkoruk szeretett helyszínére. A kupi öregdiákok találkozóját az ízes beszélgetések mellett saját készítésű zamatos paprikás krumplival is emlékezetessé tették, majd a résztvevők átsétáltak a falunapi forgatagra, amelyet a település határában lévő focipályán szerveztek meg.

- Nagyot nyitottunk a falunappal kapcsolatban, hiszen kiköltöztünk a sportpályára, fesztiválhangulatot adva így
a rendezvényünknek - nyilatkozta a Naplónak Hiér Judit, Kup polgármestere. - Igyekszünk minél színesebbé tenni a falunapi forgatagot, ahol délelőtt elsősorban a gyermekeké volt a főszerep. Számukra kerékpárversenyt, focimérkőzéseket, kézműves-játszóházakat, csillámtetoválást, pónilovaglást és légvárakat szerveztünk. A kupi öregdiák-találkozóra közel hatvanan érkeztek. Ők is itt töltik velünk az egész napot - mondta Hiér Judit.

Schmidtau Gergelyné is kivette a részét a pincepörkölt elkészítéséből, amelyhez 40 kilogramm sertéshúst használtak fel
Fotó: Polgár Szilárd

Az óriássátor melletti területen jókedvű baráti társaság serénykedett: a helyi Pama Klub tagjai vállalták, hogy elkészítik a falunapi közös vacsorát, Szeidman András pedig cicegesütéssel segítette a falunapot. - Pincepörköltet főzünk 40 kilogramm sertéshúsból, amit szalonnával, borral és fűszerekkel bolondítottunk meg. Két hatalmas üstben készítjük, szívünket-lelkünket beleadjuk. Reméljük, sokan jól laknak belőle - mesélte mosolyogva lapunknak Schmidtau Gergelyné, a Pama Klub elnöke. Megtudtuk tőle, hogy a civil közösségnek jelenleg közel egy tucat tagja van. A Pama Klub tulajdonképpen a helyi nyugdíjasegyesület, habár közülük néhányan még aktívan dolgoznak. Schmidtau Gergelyné elmondta azt is, tánccal és színdarabbal készültek a mai falunapra. Hetente egyszer találkoznak, így próbálják meg a szürke hétköznapokat kicsit tartalmasabbá, változatosabbá varázsolni.

A színpadi műsor a Pama Klub countrytáncával indult, majd a pápakovácsi Vegyes Pálinka Énekkar lépett a világot jelentő deszkákra. Sláger- és mulatóskoktéljuk után a sportpálya gyepén a pápai Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület bemutatóját tekinthették meg a jelenlévők, majd ismét a kupi nyugdíjasklub lépett a dobogóra, ezúttal vidám bohózattal. A délután további részében a Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület, valamint a Zafír Orientális Társulat hastáncos lányai kápráztatták el a kupiakat. Kora estére aztán elkészült a pincepörkölt, amelynek közös elfogyasztása után a Hobby együttes retró bulija, majd Pesti Zoltán falunapi bálja zárta a kupi forgatagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!