Hírek

2016.09.01. 08:34

Ellenszegült az intézkedésnek, ütötte, rúgta a rendőröket

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta egy 57 éves férfinak, aki Várpalotán, 2016. augusztus 28-án a délutáni órákban a vele szemben intézkedő rendőröknek ütésekkel, rúgásokkal próbált ellenállni.

A nyomozás rendelkezésre álló adatai szerint a rendőrök a gyanúsítottat korábbi, az egyik helyi áruházban tanúsított garázda magatartása miatt keresték, és az áruház közelében, egy padon találták meg. Amikor intézkedni akartak az elkövetővel szemben, a férfi hirtelen mozdulattal, minden előzmény nélkül, ülő helyzetéből egyikük felé rúgott, majd a másik rendőrt arcon ütötte.

A rendőrök a gyanúsítottal szemben testi kényszert alkalmaztak, de a férfi ellenállásával ekkor sem hagyott fel, a sértetteket ismét meg akarta rúgni, s bilincselése közben is ellenszegült.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított elkövető előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónap időtartamra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!