Hírek

2016.09.11. 13:05

Felfelé néző gazdák

Badacsonytomaj - A gazdáknak tavasztól őszig mindig felfelé néznek, hogy az időjárást fürkésszék. Nekik is köszönhetjük ezt a nagyszerű programot.

Tóth B. Zsuzsa

Így méltatta az 52. szüreti mulatságot a vasárnapi felvonulást követően Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke.

- A hosszú évek alatt országos rendezvénnyé nőtte ki magát a badacsonyi szüret, amelyet első ízben a megye is támogatott. Minden elismerésünk a szervezőké, a résztvevőké, a gazdáké – mondta Fenyvesi Zoltán. Az ünnepségen Pro Urbe kitüntetést vehetett át Lesz Ferenc sportegyesületi elnök és Jeck Tibor, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend alapító tagja és örökös nagymestere. A szombati megnyitón Krisztin N. László polgármester beszédében elmondta, hogy az idei mulatságon jó okuk van örülni, hiszen van mit szüretelni annak ellenére, hogy jelentős fagykár érte a borvidéket, jégverés tetézte ezt és betegségek tizedelték a termést.

A gazdák ügyességének köszönhető, hogy van mit szüretelni és van okuk mégis ünnepelni. A Badacsonyi Szüret programsorozatában nagy sikert aratott többek között Kovács Kati pénteki koncertje, a Varnyú Country és a Kormorán együttes, valamint a Brassdance fellépése. Az esemény csúcspontja a vasárnapi látványos, vidám felvonulás volt. A menet a szőlőharanggal, lovasokkal, zászlóforgatókkal, néptáncosokkal, borászokkal, borrendi tagokkal a környékbeli és vidéki települések képviselőivel, kicsikkel és nagyokkal indult Badacsonytomajról Badacsonyba nagy érdeklődés mellett. Délben jó ebédhez szólt a nóta Bódi Lajos cigányzenekarával, a szüreti gálán szerepeltek a felvonuláson részt vevő néptáncegyüttesek, hagyományőrző csoportok. Koncertet adott Szabó Ádám, a harmonikás és szüreti búfelejtő bál zárta az ünnepet a Chili együttessel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!