Hírek

2016.09.29. 20:30

Rakott kel, csilis bab: Hat fejezetet tárgyal az Egytálételek könyve

Veszprém - Mától kapható az Egytálételek könyve, a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. legújabb, tizenkilencedik szakácskönyve.

Kutasi Zsófia

A könyv mától, azaz szeptember 30-ától kapható az ügyfélszolgálati irodákban, illetve a kézbesítőknél.

A könyvhöz a Napló felhívására közel 1200 recept érkezett összesen 176 beküldőtől, végül 152 olvasó ételvariációjának elkészítési módjáról szóló leírás került bele a kiadványba. A szerzőknek Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adta át a tiszteletpéldányokat.

A szerkesztők az alábbi gondolatokkal ajánlják a szakácskönyvet: Egy tál étel, az igazi ízkavalkád. Este hat, vacsoraidő, már jó ideje érezzük azt a finom illatot a konyhából kiszivárogni, mely tulajdonképpen egyrészt ékes bizonyítéka annak, hogy itt valami különlegesség készül, másrészt egyre éhesebbnek és éhesebbnek is érezzük magunkat tőle.

Majd így folytatódik az ajánlás: Bizony, az egytálételek nemcsak a szakácsot kímélik meg a köretek, feltétek és hasonlók elkészítési folyamataitól, de a különböző alapanyagok, különböző ízek együtt sülve, párolódva valami egészen különleges elegyként érkeznek a vacsoraasztal tányérjaira. Így teszünk mi is, és a jó hangulatban elfogyasztott estebéd csak fokozza elégedettségünket.

Az új kiadvány sok ötletet adhat a főzéshez. A képen balról a szerzők: Czatlik Zoltánné, Szilosné Léber Lívia és Hohl Szilvia kislányával, Tenk Izabellával. Az ünnepélyes átadón mindenki örömmel fedezte fel a saját receptjeit és merített ötletet másoktól
Fotó: Pesthy Márton

A könyv hat fejezetet fog össze, ezek: húsos egytálételek, krumplis ételek, zöldséges egytálétel, rakott tészták, rizses egytálételek, édes egytálételek.

A szerzők egyöntetű véleménye, hogy az egytálételek praktikusak és többféle módon variálhatóak; készülhetnek hagyományos és különleges fogások is egytálételként. A beküldők közül többen már több mint tíz szakácskönyvben szerepeltek receptekkel, de van, aki először küldött be ételleírást.

A bándi Hapl Antalné négy különböző receptet küldött be az Egytálételek könyvéhez. Szívesen készíti ezt az ételfajtát, a család kedvence a rakott kel és a csilis bab. Az egytálétel praktikus, mert nem kell külön főzni több fogást, minden megvan egy ételben. Eddig több mint tíz PLT-s szakácskönyvben jelentek meg receptjei.

A szerzők átvették a tiszteletpéldányokat. Az álló sorban balról Szentgyörgyi Tünde, Hadnagy Imréné Bea, Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője, Tenk Izabella, Hohl Szilvia, Szilosné Léber Lívia, Molnárné Tremmel Andrea, Ambrosz Ilona, Németh Rezsőné Ili, Kiss Józsefné. Az alsó sorban balról Hapl Antalné, Lehotáné Hajdu Éva, Domján Mária, Berei Ferencné, Czatlik Zoltánné, Bors Gáborné   Fotó: Pesthy Márton

Lehotáné Hajdu Éva Várpalota-Inotáról érkezett az átadóra. Tizenegy receptet küldött be a szakácskönyvhöz. A bújtatott pörkölt elnevezésű receptje is megjelent az Egytálételek könyvében. Elmondta, hogy a család szereti a hagyományos és a különleges fogásokat egyaránt. Az egytálételek jól variálhatóak, újíthatóak változatos ízkombinációkkal. Lehotáné Hajdu Éva elmondta, szívesen süt-főz, sok receptje van otthon. Eddig több mint tíz szakácskönyvben jelentek meg ételleírásai.

A berhidai Ambrosz Ilona először küldött be receptet. Elmondta, sok PLT-s szakácskönyvük van otthon, idén úgy döntött, ő is küld be receptet. Két leírása közül az Ica-féle spenótos tészta jelent meg. Nagyon szeretik ezt a fogást otthon, sokszor elkészíti.

A színvonalas kiadványban az ételek leírását profi fotók illusztrálják.

Az olvasói receptek alapján a fogások a veszprémi Betekints Hotel és Étteremben készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!