Hírek

2016.09.21. 20:10

Ünnepi évforduló - Nyugdíjasklubok rendeztek megemlékezést

Veszprém - Azok az idős emberek, akik valamilyen közösség tagjai, egészségesebbek, mint akik otthonukból nem mozdulnak ki, mondta Szente József a veszprémi Nyugdíjas Klubvezetők fórumának 25 éves ünnepségén az Agórában.

Balla Emőke

Szente József, a Klubvezetők Fóruma elnöke, az Idősügyi Tanács társelnöke az elmúlt huszonöt évet tekintette át. Több mint negyed százada már voltak jól működő nyugdíjasklubok, 17 közösség működött a városban, mondta. Úgy fogalmazott: van jövőjük a nyugdíjas-egyesületeknek, és szükséges, hogy időről időre találkozzanak, beszélgessenek, töltekezzenek.

Veszprémben jelenleg 41 nyugdíjasközösség működik közel 2000 regisztrált taggal. A nyugdíjasklubok városunk mindennapi életében meghatározóan jelen vannak, a klubtagok önzetlen támogatói, résztvevői a városi rendezvényeknek, ünnepségeknek. Huszonöt évvel ezelőtt még nem voltak rendszeresek a klubvezetők közötti találkozások, de ennek szükségességét megérezte néhány akkori klubvezető.

Az ünnepségre a fórumot az évek során segítő szakembereket is meghívták, balra Szente József
Fotó: Török Lajos

Elhatározták, hogy tájékoztatják egymást az elmúlt hónap klubeseményeiről, és az aktuális hónap programjaira, műsorterveire felhívják a klubok vezetőinek figyelmét. Szente József visz-szaemlékezett a múltra: a nyugdíjasok Veszprém közelmúltbeli történelmének élő tanúi, alkotói, formálói voltak. Olyan korban voltak fiatalok, amikor a városnak szüksége volt rájuk. Köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a munkájukat.

Porga Gyula polgármester elismeréseket adott át a város nyugdíjasai körében végzett önzetlen, áldozatos munkájukért művelődésszervezőknek, klubvezetőknek, tagoknak. A Klubvezetők Fóruma nevében Szente József köszönő okleveleket adott át az elmúlt 25 esztendőben a várostól kapott támogatásokért a korábbi és jelenlegi városvezetőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!