Hírek

2016.10.03. 14:31

Hegedűs Barbara a népszavazásról

Veszprém – A Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke hétfő délután a Fidesz veszprémi irodájában tartott sajtótájékoztatót, melyen a vasárnapi népszavazásról beszélt.

Heffler Péter

Köszönjük a Veszprémben és környéken élő honfitársainknak, hogy elmentek szavazni. Büszkék vagyunk rá, hogy az országban itt volt az egyik legmagasabb részvételi arány a népszavazáson – kezdte Hegedűs Barbara. - Azon a népszavazáson, amelyen a választók elsöprő többsége emelt hangot az ésszerűtlen és veszélyt hozó brüsszeli döntések ellen.

Azt is örömmel látjuk, hogy térségünkben rendkívül alacsony volt az érvénytelen szavazatok aránya, holott ellenzéki erők erre az anti-demokratikus cselekedetre buzdították az embereket.

A veszprémiek tanúbizonyságot tettek arról, hogy fontosabb a betelepítési kvóta ügye - ami az ország biztonságát veszélyezteti - mint az ellenzéki bojkott. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy Kész Zoltán országgyűlési képviselő nem tartotta fontosnak a demokratikus alapelvek melletti kiállást és az érvénytelenségre buzdított. Az eredményekből tisztán látszik, hogy Kész Zoltán politikája megbukott, az emberek hátat fordítottak neki. A veszprémiek fontosabbnak tartották a népszavazást annál, hogy bojkottálják azt, hiszen az országos átlagnál itt jóval magasabb volt a részvételi arány a választók egyértelmű üzenetet adtak, hiszen 98%-a a választóknak nemmel szavazott Brüsszel politikájára.

A veszprémiek elsöprő arányban kinyilvánították, hogy nem kérnek Brüsszel valóságtól elrugaszkodott tervéből és el tudják dönteni, hogy kivel szeretnének együtt élni. Ha az uniós tagságról szóló népszavazás eredménye elég volt ahhoz a felhatalmazáshoz, hogy Magyarország csatlakozzon az EU-hoz, akkor ennek a referendumnak is elég erősnek kell lennie Brüsszelben. A magyarok egyértelmű és erős üzenetet küldtek. A veszprémi Fidelitas továbbra is támogatja a kormány migrációs politikáját, mivel úgy gondoljuk, a mi jövőnk a tét a jelenlegi migrációs válságban.

Azt javasoljuk, hogy gondolja át Kész Zoltán képviselő úr a politikai prioritásait, mivel az érvénytelenek szavazata elenyésző volt, amiből az látszik, hogy elvesztette a szavazóbázisa bizalmát – vélekedett Hegedűs Barbara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!