Hírek

2016.10.17. 19:46

Repülnek a csillagászok - kitessékelték őket az iskolából

Úrkút – Megszűnik megyénk utolsó iskolai csillagászati szakköre – tájékoztatta a veol.hu-t Ivanics Ferenc.

Penk Tímea

Az Úrkúti Csillagászati Klub vezetője elmondta, hogy a község Hauser Lajos Általános Iskolájában működött megyénk egyetlen iskolai csillagászati szakköre. A foglalkozásokat önkéntes alapon tartották az amatőr csillagászok, akik helyi lakosként büszkék voltak egyedi programjukra.

Az iskola igazgatója azonban a napokban arról tájékoztatta a klubvezetőt, hogy a Klik átszervezése miatt a továbbiakban csak terembérleti díjról szóló szerződéskötést követően tarthatják meg a foglalkozásokat.

– Mivel programjainkat felajánlásnak szántuk Úrkút közösségének, az iskolának, elutasítottuk annak a lehetőségét, hogy helyi tagjainktól, az iskola tanulóitól akár egy fillért is elvegyünk terembérletre. Alapvető elveinkkel ütközne egy ilyen tett – fogalmazott Ivanics Ferenc, aki sajnálja, hogy a profitorientált átalakítások miatt meghiúsul az iskolában az ingyenes ismeretterjesztés.

A történtekről érdeklődtünk a megyei kormányhivatalnál, de választ még nem kaptunk; amennyiben megérkezik, azt később közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!