Hírek

2016.11.06. 21:25

A rendőr-autón állt bosszút

Zirc - Ismét bíróság elé kellett állnia egy többszörösen büntetett férfinek, mert ittasan, garázda módon viselkedett a belvárosban. Jogerősen nyolc hónapot kapott.

Marton Attila

A bűncselekmény Zirc belvárosában, az egyik kocsma közelében történt. Az ittas M. Károly észrevett a zebránál egy rendőrautót, amelynek a vezetője gyalogosokat engedett át az úttesten. A 44 éves vádlott, aki korábban garázdaságot is elkövetett, indulatba jött a rendőrautó láttán. Trágár szavakat kiabált a kocsi felé, majd elővette a zsebéből fekete öngyújtóját, s nekihajította a Skoda bal hátsó ajtajának. A vádlott az eljárás során azt mondta, hogy aznap összeveszett a feleségével, ezért rossz volt a hangulata, egész nap ideges és feszült volt. Elismerte, hogy szándékosan vágta a rendőrautónak az öngyújtóját. A tárgyaláson fenntartotta a korábbi vallomását, de sokra nem emlékezett, mert, mint mondta, ittas volt.

A Zirci Járásbíróság M. Károlyt garázdaság vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte. A törvényszéken enyhítettek a büntetésén: nyolc hónapot kell rács mögött töltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!