Hírek

2016.11.21. 17:23

Decembertől új tulajdonos veszi át a húsgyárat

Pápa – Miután a pályázaton nyertes vállalkozás megkezdte a vételár kifizetését, december 1-gyel immár az új tulajdonos irányítja a több mint százéves múltra visszatekintő pápai húsgyárat.

Tremmer Tamás

Új időszámítás kezdődhet a húsgyár életében, miután az értékesítési pályázaton nyertes vállalkozás november 21-gyel megkezdte a pápai hús csoport vételárának kifizetését, tájékoztatta portálunkat Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos.

Ismeretes, a társaságokat fenyegető fizetésképtelenség miatt a tulajdonos Pápa város tavaly ősszel kezdeményezett felszámolási eljárást a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft., a Pápa-Ser Kft., valamint a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. esetében. A bíróság által kijelölt felszámoló mindhárom társaság esetében a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft., a felszámolóbiztos pedig Szegőné Kemerle Judit lett, aki a stratégiailag kiemelt jelentőségű cégeket a termelés fenntartása mellett mielőbb értékesíteni kívánta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, első körben még eredménytelenül zárult az értékesítés, a második felhívás azonban már eredményre vezetett. A pályázó 1,134 milliárd forintot kínált a cégcsoport egészéért, és 650 ember foglalkoztatását is vállalta. Az ajánlatot a felszámolóbiztos elfogadta.

Szegőné Kemerle Judit hétfőn azt közölte portálunkkal, hogy a távol-keleti tulajdonos megkezdte a vételár kifizetését, és december 1-gyel átveszi a cégcsoport irányítását. Minderről munkásgyűlés keretében a kollektívát is tájékoztatta. Az új tulajdonos a vállalatcsoport igazgatói feladatainak ellátásával profi húsipari szakembert, a korábban már Pápán is bizonyított Kovács Lászlót bízta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!