Hírek

2016.11.02. 20:12

Eredményes nyomozások

Devecser - Komoly csökkenést mutat a járásban a jogsértő cselekmények száma. De nemcsak a statisztika, hanem az itt élő emberek visszajelzései is azt mutatják, hogy sokat javult a közbiztonság – mondta Szoboszlai Tibor rendőr alezredes, az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője.

Penk Tímea

Képviselő-testületi ülésen számoltak be a rendőrség munkatársai a tavalyi évben végzett tevékenységükről, illetve ismertették a bűnügyi adatokat. Tavaly a járásban 343, a városban 127 bűncselekményt regisztráltak. Bakos András rendőr alezredes, a Devecseri Rendőrőrs parancsnoka elmondta, hogy bűnügyi szempontból az elmúlt tíz esztendő legjobb éve volt a tavalyi.

Sajnálatos eseményként megemlített egy halálos kimenetű családi viszályt, amelynek az elkövetőjét a helyszínen elfogták.Az őrsparancsnok hangsúlyozta, hogy a gyermekvédelmi szervek kiemelt figyelmet fordítanak a kiskorú gyermekekre, és a veszélyeztetésük gyanúja eljárást von maga után. Tavaly 21 esetben indult kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás, százszázalékos nyomozáseredményességgel.

Szoboszlai Tibor alezredes, Bakos András alezredes, Páter János ezredes

A rendőrkapitány hozzátette, hogy a sérüléssel járó közlekedési balesetek tíz százalékát ittas vezetés okozza. A rendőrség gyakori ellenőrzésének köszönhetően egyre eredményesebben tudják kiszűrni azokat, akik alkoholos állapotban ülnek volánhoz.A testületi ülésen Bognár Ferencné képviselő, a Közbiztonsági és bűnmegelőzési bizottság elnöke, valamint Ferenczi Gábor polgármester, az Idősgondozási, kariatív, a civil szervezetek együttműködését koordináló munkacsoport vezetője szintén beszámolt a tavalyi évben végzett tevékenységeikről.

A beszámolókat a képviselő-testület elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!