Hírek

2016.11.02. 22:05

Hogyan jusson be? - Segített volna a temetőgondnokság

Veszprém - Egyik olvasónk hívta fel a figyelmet rá, hogy a Vámosi úti temetőben nincs külön mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhely sem.

Kovács Erika

Miért nem lehet a Vámosi úti temetőbe mozgássérülteknek autóval behajtani? - kezdődött a szerkesztőségünkbe eljuttatott kemény hangvételű levél.

- Nagyon köszönjük a hozzáállását az illetékeseknek, és szeretnénk megtudni, hogy ezt a diszkriminációt kiknek köszönhetjük? És legalább, ha mást nem, akkor tudatnák a médiában, hogy ne induljunk el a hozzátartozóink sírjához feleslegesen, mivel még a főbejárat felőli járdák sem akadálymentesítettek - tette még hozzá felzaklatott olvasónk.

A Vámosi úti temetőt üzemeltető Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) temetőgondnokságát kedden hiába kerestük, így mi győződtünk meg a helyszínen a mozgáskorlátozottakat érintő helyzetről, és még parkoló-helyet sem sikerült találnunk, ami külön számukra lenne fenntartva. Sőt, ahogy olvasónk is felhívta rá a figyelmünket, sem a temető előtt található járdasziget, sem a környező járdák szegélye nem akadálymentesített.

Tóth János, a veszprémi temetőgondnokság vezetője azzal hívott fel bennünket, hogy sajnálattal olvasta a mozgáskorlátozott olvasó panaszát internetes portálunkon, amelyhez hasonló még soha nem érkezett hozzájuk. A vezető kiemelte, őt senki nem kereste meg az említett felvetéssel kapcsolatban. Aláhúzta, kedden - mint ahogy az ünnepi hévégén valamennyi napon - polgárőrök, közterület-fel-ügyelők és rendőrök irányították, illetve segítették a parkolást, és minden hozzájuk fordulót segítenek mindenben. Erről az ünnepi hétvége előtt tájékoztatták a közvéleményt, amikor az említettek együtt keresték fel a Vámosi úti temetőt, ahol a jelen lé-
vő újságíróknak elmondták, hogy bármilyen problémájuk adódik, keressék meg őket a sírkertbe látogatók. Arra a
Vámosi úti temetőben az infrastruktúra miatt húsz esztendeje nincs lehetőség, hogy mozgáskorlátozottak autóval bemenjenek a több ezer gyalogos közé, akik között sok gyerek is van.

A VKSZ Zrt. temetőgondnokságánál szerdán még elmondták, hogy a Vámosi úti temetőben minden- nap, többnyire délelőttönként továbbra is elérhető egy elektromos golfautó, mely három személy szállítására alkalmas. Az illetékestől megtudtuk, hogy a forgalmas napokon, mint például halottak napja is, ez a szolgáltatás baleset-védelmi okokból szünetel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!