Hírek

2016.11.24. 14:39

Meglógtak az úthengerrel – Ausztriából loptak a fiatalok

Pápa _ Három fiatal gondolt egyet, és útnak indultak a napsütötte ausztriai Oberdorfba, ahonnan 25 ezer euro, azaz mintegy hétmillió forint értékben munkagépeket lovasítottak meg. Kérészéletű vállalkozásukat nem koronázta hosszan tartó siker, egy napon belül elfogták őket.

Polgár Bettina

Nagy Ákos rendőr alezredestől, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől megtudtuk, a helyi kapitányság jó kapcsolatot ápol az osztrák társszervekkel. – November 21-én kaptuk a jelzést, miszerint aznap hajnalban egy ausztriai településről ismeretlenek nagy értékű munkagépeket tulajdonítottak el – magyarázta Nagy Ákos.

Brunner Joseph, az ausztriai cég dolgozója és Nagy Ákos rendőr alezredes Fotó: Vallner Bettina

– Az adatgyűjtést követően még aznap megállapítottuk, hogy a hajnalban eltulajdonított munkagépek fellelhetősége a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területére esik. Sikerült elfognunk, majd előállítanunk a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható három személyt, a 22 éves V. M. és 25 éves L. Cs. jánosházi lakosokat, továbbá a 18 éves pápai D. S-t, akik éppen megkísérelték volna az ellopott tárgyak továbbszállítását – ismertette a részleteket a rendőr alezredes.

Fotó: Vallner Bettina

Mint mondta, a lopott tárgyak egytől egyig útépítéshez használatos nagy értékű gépek: aszfaltvágó gép, lapvibrátor, valamint egy úthenger, amit a trélerével együtt tulajdonítottak el. – Az osztrák cég nagyon örült, amikor megtudták, hogy megtaláltunk az ellopott munkagépeket, melyek összértéke mintegy hétmillió forint – hangsúlyozta Nagy Ákos.

Brunner Joseph, az ausztriai cég dolgozója is megszólalt az eset kapcsán. Elmondta, a mintegy 25 ezer euro értékű munkagépeket egy zárt udvarról tulajdonították el. Ezeket főleg utak, járdák építéséhez használják.

Fotó: Vallner Bettina

Nagy Ákos hozzátette, a gyanúsítottak a kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek, ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon. Információink szerint ezen bűncselekmény büntetési tétele 1-5 éves szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!