Hírek

2016.11.14. 15:59

Miért nem használjuk a téli gumikat?

Pápa - Beköszöntött a télies időjárás, a hőmérő higanyszála reggelente mínusz fokokat mutat, és a hétvégén havazás, havas eső is nehezítette a közlekedést. Ilyenkor az egyik jellemző baleseti ok, hogy az autó megcsúszik.

Polgár Bettina

Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője lapunknak nyilatkozva hangsúlyozta, hét Celsius-fok alatti hőmérsékleten már határozottan ajánlott a téli gumik használata, hiszen ezek olyan anyagból készülnek, ami a hideg hatására is rugalmas marad, így nő a gépjármű tapadási képessége. A rendőr alezredes rámutatott, a téli gumi ugyan nem kötelező tartozék a személygépjárműveknél, azonban a hideg időszakban nagyon gyakran az áll a balesetek hátterében, hogy a jármű megcsúszik.

Kovács Attila rendőr törzszászlós gumiabroncsot ellenőriz Fotó: Vallner Bettina

- A téli gumikat célszerű a nyári gumikhoz viszonyítva 0,2-0,3 barral magasabb légnyomásra fújni, ugyanis így könnyebben tisztul a gumiprofil - tanácsolta a közlekedésrendészeti osztály vezetője.

 

Varga Balázs hozzátette, bíznak benne, hogy ezek a jó tanácsok a gyakorlatban is hasznosulnak, és akik eddig még nem tették meg, azok is minél előbb téli gumira váltanak a biztonságos közlekedés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!